Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Νέοι μπελάδες για το Facebook: Πλήρωνε (και ανήλικους) χρήστες για να τους... κατασκοπεύει


Στην απίστευτη αποκάλυψη ότι το Facebook πλήρωνε χρήστες του, ηλικίας από 13 ως 35 ετών...
, προκειμένου να συλλέγει και να ελέγχει τα προσωπικά δεδομένα τους 




προχώρησαν αμερικανικά ΜΜΕ, προκαλώντας νέους πονοκεφάλους στο γίγαντα των social media.

Σύμφωνα με το Tech Crunch, το Facebook πλήρωνε τους χρήστες αυτούς με λίγο παραπάνω από 20 δολάρια το μήνα, προκειμένου, μέσω ειδικής εφαρμογής να έχει πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα τους, από το ιστορικό της περιήγησής τους στο διαδίκτυο και την τοποθεσία τους μέχρι τα μηνύματά τους και τις φωτογραφίες που αντάλλασαν μέσω του Messenger.

Μάλιστα, το Facebook κρυβόταν πίσω από άλλες εταιρείες, προκειμένου να μην φαίνεται η άμεση εμπλοκή του στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το 2016.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το Facebook, αν και αρνήθηκε τη συμμετοχή του, άρχισε άμεσα να αφαιρεί τη σχετική εφαρμογή από το iOS, το λειτουργικό σύστημα των iPhone της Apple, όχι όμως και από το Android.

H εταιρεία υποστήριξε ότι το όλο πρόγραμμα αποτελούσε μια έρευνα αγοράς και ότι μόνο το 5% των συμμετεχόντων ήταν ανήλικοι, αρνούμενο ότι «κατασκόπευε» τους χρήστες του.

Ωστόσο, η αποκάλυψη αποτελεί άλλο ένα χτύπημα στο Facebook το οποίο κατηγορείται πλέον ανοιχτά ότι αδιαφορεί πλήρως για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs