Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Της φυλακής τα σίδερα ειναι για τους λεβέντες: Πίσω από τα κάγκελα Ελληνοαμερικανός πολιτικός επειδή…. (photo)


Στην φυλακή Otisville οδηγήθηκε χθες το απόγευμα ο γνωστός Ελληνοαμερικανός πολιτικός ...
Ντην Σκέλος, πρώην πανίσχυρος επικεφαλής της Γερουσίας της Νέας Υόρκης για να εκτίσει τα 4 χρόνια και 3 μήνες της ποινής του.




Ο Σκέλος, 70 ετών, καταδικάστηκε μαζί με τον γιο του (ο γιος του Ανταμ οδηγήθηκε και αυτός στην φυλακή στο Κονέκτικατ για 4 χρόνια). Ο Σκέλος και ο γιος του βρέθηκαν ένοχοι τον περασμένο Ιούλιο για σειρά οικονομικών σκανδάλων, καθώς ο πατέρας πίεζε σημαντικούς επιχειρηματίες να δίνουν δουλειές εκατομμυρίων στον γιο του, τις οποίες ποτέ δεν ολοκλήρωνε ο ίδιος.

Ο Ντην Σκέλος σε αντάλλαγμα διευκόλυνε τους επιχειρηματίες καθώς ως Ρεπουμπλικανος πολιτικούς στην Πολιτειακή Γερουσία είχε πολύ δύναμη και επιρροή. Η υπόθεση ήταν ανοιχτή από το 2015.


Την ίδια στιγμή σε μία άλλη υπόθεση διαφθοράς, ένοχος βρέθηκε και ο Πολιτειακός Sheldon Silver ο οποίος καταδικάστηκε σε 7 χρόνια φυλάκιση, καθώς όπως αποδείχτηκε έλαβε δωροδοκίες ύψους 4 εκατομμυρίων δολαρίων για διευκολύνσεις και ρουσφέτια, μεταξύ των οποίων και προς ένα κέντρο έρευνας για τον Καρκίνο αλλά και μεγάλο εργολάβο της πόλης της Νέας Υόρκης. Μάλιστα ο Silver, πέρα από τα 4 εκατομμύρια κέρδισε ακόμα ένα εκατομμύριο επενδύοντας τα χρήματα αυτά.

Ενδεικτικό του εκκωφαντικού θορύβου που έχουν κάνει οι υποθέσεις αυτές, είναι πως ο Σκέλος και ο Silver θεωρούνταν δύο από τους 3 πιο ισχυρούς πολιτικούς της Νέας Υόρκης, με τον τρίτο να είναι ο Κυβερνήτης Αντριου Κουόμο.

Η δικαιοσύνη όμως αποδείχτηκε αμείλικτη, και οι ποινές είναι παραδειγματικές και για όποιον άλλον αναζητήσει κέρδος δια της πλαγίας οδού. Όσον αφορά την πατρίδα μας, οποιαδήποτε ομοιότητα με προσωπα και γεγονότα καμία σχέση δεν έχει με την θλιβερή πραγματικότητα ατιμωρησίας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs