Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Οι γιατροί έκαναν λάθος διάγνωση, οι συγγενείς τράβηξαν την πρίζα αλλά αντί να πεθάνει ο ασθενής… «αναστήθηκε» (Video)


Ένα ιατρικό λάθος, μια λάθος διάγνωση λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή σε έναν άνδρα 61 ετών από τη ...
Νεμπράσκα. 





Οι γιατροί δεν του έδιναν καμία ελπίδα, οι συγγενείς συναίνεσαν να του τραβήξουν την πρίζα και την επόμενη μέρα τους πήρε τηλέφωνο από το νοσοκομείο και ζήτησε να τους δει.

Ο Σκότι Μάρ, εκφωνητής αγώνων μπάσκετ στο πολιτειακό πρωτάθλημα στη Νεμπράσκα, πέρασε μια σοβαρή περιπέτεια που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή. Τον βρήκε ο γιος του ένα πρωινό χωρίς αισθήσεις μέσα στο σπίτι. Ανέπνεε με δυσκολία. Αμέσως τηλεφώνησε και έφτασε ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Μεθοδιστών στην Ομάχα.

Οι γιατροί έπεσαν επάνω του και μετά από ώρες ενημέρωσαν την οικογένεια του ότι ο Σκότι δεν έχει καμία ελπίδα να ζήσει. «Σε λίγο θα είναι εγκεφαλικά νεκρός» είπαν.

Είχαν διαγνώσει αποπληξία.

«Ο νευροχειρουργός είπε ότι θα έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του, αλλά μας ενημέρωσε ότι θα πρέπει να προετοιμαστούμε για τη σοβαρότητα της κατάστασης. Μας είπαν ότι σε λίγο θα ήταν εγκεφαλικά νεκρός. Εκείνος πάντα μας έλεγε: “δεν θέλω να με δείτε να κείτομαι σ’ ένα κρεβάτι νοσοκομείου, σ’ ένα ίδρυμα υποστήριξης. Έτσι του είπαμε αντίο προτού σταματήσουμε τη μηχανική υποστήριξη. Έκλεισαν οι οθόνες και περιμέναμε στο πλευρό του», είπε η κόρη του, Πρέστον Μαρ.

Ενώ η γιατρός Ρεμπέκα Ρουντζ που μίλησε σε τοπικό δίκτυο τόνισε: «Θεωρήσαμε ότι η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψιμη».

Οι συγγενείς με δάκρυα στα μάτια αποχώρησαν από το νοσοκομείο και πήγαν να κανονίσουν τα διαδικαστικά της κηδείας και της αποτέφρωσης. Την επόμενη μέρα όμως η κόρη του δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από το νοσοκομείο. Της ζητούσαν να πάει εκεί γιατί ο πατέρας της ήθελε να τη δει. Η Πρέστον δεν πίστευε αυτά που άκουγε. Κάτι ψέλλισε περί λάθους, αλλά έσπευσε στο νοσοκομείο. Εκεί είδε τον πατέρα της ζωντανό στο κρεβάτι, δίχως μηχανική υποστήριξη. Κουνούσε το μικρό του δάχτυλο και την κοίταζε. «Όταν φθάσαμε εκεί, μπήκα στο δωμάτιο για να του πω “γεια σου, μπαμπά”. Νόμισα ότι ονειρεύομαι. Μου χαμογέλασε! Ήταν ό,τι πιο τρελό έχω ζήσει ποτέ», είπε η Πρέστον.

Οι γιατροί έπεσαν πάλι επάνω του και ξεκίνησαν νέες εξετάσεις. Ούτε οι ίδιοι πίστευαν ότι ο άνθρωπος θα συνερχόταν ειδικά αφού του τράβηξαν την πρίζα από τη μηχανική υποστήριξη.

Τελικά βρέθηκε ότι είχαν κάνει λάθος διάγνωση. Αρχικά είχαν μιλήσει για αποπληξία, λόγω ενός έντονου πρηξίματος στο πίσω μέρος του εγκεφάλου του Σκότι. Όμως τελικά ο άνδρας είχε σύνδρομο αναστρέψιμης οπίσθιας εγκεφαλοπάθειας που προκαλεί κεφαλαλγία, μεταβολή διανοητικής κατάστασης, σπασμούς και οφθαλμολογικές διαταραχές.

Μετά το «τράβηγμα της πρίζας» κάθε μέρα που περνούσε ο άνδρας γινόταν όλο και καλύτερα. Υποβαλλόταν σε φυσικοθεραπείες και πλέον μπορεί να μιλήσει. Έδωσε μάλιστα συνέντευξη σε τοπικά μέσα: «Δεν είμαι ιδιαίτερα θρησκευόμενο άτομο. Δεν πάω κάθε Κυριακή στην εκκλησία, αλλά πιστεύω στον Θεό. Πιστεύω με όλη μου την καρδιά και αυτό που μου συνέβη είναι η απόδειξη ότι όλα όσα άκουγα είναι αληθινά, ότι με αγαπά κι είναι στο πλευρό μου. Ήταν ένα θαύμα»...



Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs