Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019

Προστατεύεται η πρώτη κατοικία έως 200.000 ευρώ - Συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης - τραπεζιτών


Σε συμφωνία, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξαν τραπεζίτες και κυβέρνηση στη σύσκεψη ...
που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.
Το νέο πλαίσιο, που θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη, θα καλύπτει δανειολήπτες, εφόσον οι πρώτες κατοικίες που είναι υποθηκευμένες έχουν εμπορική αξία έως 200.000 ευρώ και το υπόλοιπο του δανείου δεν υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ.

Η συζήτηση είχε ξεκινήσει με τεχνικά θέματα, απόντων των κ.κ. Τσίπρα και Τσακαλώτου, οι οποίοι επέστρεψαν στο Μαξίμου και συμμετείχαν στη σύσκεψη, μαζί με τους κ.κ. Δραγασάκη, Φλαμπουράρη, Λιάκο.

Στο κυβερνητικό επιτελείο προστέθηκε και η κυρία Θεανώ Φωτίου, ως αρμόδια για τα ζητήματα επιδότησης του 33% της δόσης των στεγαστικών, που προβλέπει το νέο πλαίσιο για τους ευάλωτους δανειολήπτες. Σύμφωνα με το newmoney.gr, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι έχει «κλειδώσει» η ένταξη στην προστασία του νέου πλαισίου όλων των δανείων ανεξαρτήτως κατηγορίας, που έχουν υποθήκη πρώτη κατοικία -δηλαδή επιχειρηματικά, επαγγελματικά και άλλα.

Νωρίτερα, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προς τις τράπεζες για το νέο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της α' κατοικίας εξήγησε ο αρμόδιος υπουργός Αλέκος Φλαμπουράρης στους βουλευτές μέλη της ΕΠΕΚΕ χρηματοπιστωτικου του κόμματος.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs