Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Μοσχάρι μπουκίτσες με μπέικον


Αγαπημένο κοκκινιστό μοσχαράκι τυλιγμένο σε λωρίδες μπέικον για τους λάτρεις του κρέατος. Λίγο βαρύ, αλλά πεντανόστιμο φαγάκι...

1.200 γρ. μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια

22 λωρίδες μπέικον




1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 φλ. τσ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. κοφτό γλυκιά πάπρικα

Πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίξει. Βάζουμε το ελαιόλαδο στην φωτιά σε κατσαρόλα ρηχή να κάψει, προσθέτουμε την πάπρικα, το πιπέρι και προσθέτουμε το κρέας.

Σοτάρουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, 2 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένο, σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε να εξατμισθεί. Προσθέτουμε το pummaro, τον πελτέ, το μπαχάρι, την δάφνη, νερό χλιαρό ίσα να σκεπάζει το κρέας και χαμηλώνουμε την φωτιά. Σκεπάζουμε το κρέας κι αφήνουμε να σιγοβράσει.





Προς το τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι. Αφού βράσει και μαλακώσει, βγάζουμε το κρέας με τρυπητή κουτάλα και το βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος. Τυλίγουμε κάθε κομμάτι μοσχαριού με τις λωρίδες μπέικον, προσθέτουμε μισή από την σάλτα του και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά πριν σερβίρουμε. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με πιλάφι ή κάποιο άλλο ζυμαρικό ή και με πουρέ. Την υπόλοιπη σάλτσα την κρατάμε για να την σερβίρουμε με το συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs