Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Ερντογάν: «Ενισχύουμε την άμυνά μας λόγω Αιγαίου, Μεσογείου, Συρίας»


Πιο ισχυρός από ποτέ, δηλώνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρουσιάζοντας τη νέα εγχώρια κορβέτα που εντάσσεται στο ...
πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας




«Η ανάγκη έγινε πιο επιτακτική και κρίσιμη εξαιτίας των απειλών στη Συρία αλλά και των εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα εγκαίνια της κορβέτας «Ορίζοντας» (Ufuk Α-591) στα ναυπηγεία της Τούζλα, έξω από την Κωνσταντινούπολη.

Όπως μεταδίδει το sigmalive.com, ο Τούρκος πρόεδρος, παρουσιάζοντας τη νέα εγχώρια κορβέτα που εντάσσεται στο πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας, σημείωσε: «Ο ναυτιλιακός τομέας έχει καταγράψει αξιοθαύμαστη πρόοδο τα τελευταία 16 χρόνια. Την επόμενη περίοδο θα ανεβάσουμε τον πήχη της επιτυχίας ακόμη πιο ψηλά. Ένας από τους πιο σημαντικούς κρίκους του έργου μας MİLGEM (Εθνικά Πλοία) υλοποιήθηκε. Είναι το πρώτο πλοίο πληροφοριών της χώρας μας». 

Όπως ανέφερε δε, η ανάγκη για ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας έγινε ακόμη πιο επιτακτική εξαιτίας των εξελίξεων σε Συρία, ανατολική Μεσόγειο, Αιγαίο και Μαύρη Θάλασσα. «Η Τουρκία με την εθνική ασφάλεια που έχει αναπτύξει αυτή την περίοδο έχει ”γκρεμίσει” τις ελπίδες κάποιων. Έχουμε αυξήσει τον αριθμό UAV και SİHA (μη επανδρωμένα αεροχήματα) και παρέχουν ασύμμετρη ισχύ στις μονάδες ασφαλείας μας για την παρακολούθηση και την εξουδετέρωση τρομοκρατών. Έχουμε κάνει τις μονάδες ασφαλείας και πληροφοριών μας πολύ ισχυρές, ενισχύοντάς τες τόσο με ανθρώπινο δυναμικό όσο και με τεχνολογική υποδομή. Η Τουρκία είναι μια χώρα που υπέφερε από την εξωτερική εξάρτηση που είχε σε όπλα, πυρομαχικά και στρατιωτικό εξοπλισμό. Στα χέρια των δολοφόνων στη βόρεια Συρία που προβαίνουν σε εθνικές εκκαθαρίσεις υπάρχουν πύραυλοι, βόμβες και πυρομαχικά συμμάχων μας», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν «φωτογραφίζοντας» τις ΗΠΑ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs