Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ! Δείτε την απεικόνιση που δημιούργησαν οι επιστήμονες (Εικόνες)


Μπορεί να φαίνεται σαν ένα Καυκάσιος άνθρωπος με μακριά καστανά μαλλιά σε πολλά εκκλησιαστικά έργα τέχνης, αλλά ...
ο Ιησούς θα είχε μια πιο σκούρα χροιά, σύμφωνα τουλάχιστον με έναν καλλιτεχνικό γιατρό, και ομάδα επιστημόνων.

Ο συνταξιούχος ιατρικός καλλιτέχνης Ρίτσαρντ Νιβ αναδημιούργησε το πρόσωπο του Ιησού έπειτα από μελέτη για τα σημιτικά κρανία χρησιμοποιώντας σύγχρονες εγκληματολογικές τεχνικές.

Το πορτρέτο δείχνει τον Ιησού να έχει μεγάλο πρόσωπο, μαύρα μάτια, μούσι και κοντά σγουρά μαλλιά, καθώς και μαυρισμένη χροιά.


Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι πολύ συνηθισμένα στους Εβραίους της Μέσης Ανατολής και ειδικά στην περιοχή της Γαλιλαίας στο Βόρειο Ισραήλ, σύμφωνα με τον γιατρό.


Ο Δρ Νηβ τονιζεί ότι το πορτρέτο δείχνει ένα ενήλικο άνδρα που ζει στην ίδια εποχή και τόπο που έζησε ο Ιησούς, αλλά σύμφωνα με κάποιους ειδικούς η απεικόνιση του μπορεί να είναι πιο ακριβής από ό, τι τα έργα ζωγραφικής από μεγάλους ζωγράφους. Αυτή η ομάδα έκανε και την δική της μελέτη.


Η ομάδα χρησιμοποίησε τεχνικές που είναι διαδεδομένες στα πολιτιστικά και αρχαιολογικά δεδομένα, καθώς και τεχνικές παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποιούνται για την επίλυση εγκλημάτων.

Υπέθεσε επίσης ότι ο Ιησούς θα είχε τα χαρακτηριστικά ενός τυπικού Σημίτη της εποχής, έτσι με βάση την περιγραφή των γεγονότων στον Κήπο της Γεθσημανή, γραμμένο στην Καινή Διαθήκη στο Ευαγγέλιο του Ματθαίου, συμφωνούν με την απεικόνιση του Ρίτσαρντ Νιβ.


Η ομάδα ανέλυσε σκελετικά υπολείμματα άνδρες από την εποχή του Ιησού. Έτσ, πρότειναν ότι πιθανόν ο Ιησούς ήταν περίπου 1,5ο σε ύψος και ζύγιζε περίπου 50 κιλά.


Ο Δρ Νηβ, ο συγγραφέας του βιβλίου της «Δημιουργώντας Πρόσωπα» έχει ανακατασκεύασει πολλά διάσημα πρόσωπα συμπεριλαμβανομένου του πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τον βασιλιά Φίλιππος Β” της Μακεδονίας.


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs