Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Δολοφονία Τοπαλούδη: Στην Ασφάλεια Ρόδου για κατάθεση τρεις νεαροί


Ενώπιον ανώτερου αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου κλήθηκαν και παρουσιάστηκαν χθες ...
τρεις κάτοικοι χωριού από το δημοτικό διαμέρισμα Αρχαγγέλου (Mάσαρη), 




στο πλαίσιο της αυτοτελούς προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται, προς διερεύνηση των αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων του βιασμού και της παράνομης μαγνητοσκόπησης, για τα οποία καταγγέλθηκαν από την μητέρα της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, που δολοφονήθηκε στη Ρόδο, κ. Κούλα Αρμουτίδου-Τοπαλούδη.

Οι τρεις νέοι καταγγέλθηκαν συγκεκριμένα για βιασμό από κοινού της 21χρονης φοιτήτριας εντός της οικίας της στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, το Νοέμβριο του 2017.

Μετά την λήψη καταθέσεως από μια 21χρονη φίλη και συμφοιτήτρια της Ελένης Τοπαλούδη, που διασκέδαζε μαζί της την επίμαχη ημέρα, χθες οι 3 νεαροί φωτογραφήθηκαν προκειμένου να ταυτοποιηθούν από την μάρτυρα με νέα της κατάθεση, ως τα άτομα με τα οποία αποχώρησαν μαζί από κέντρο της Μεσαιωνικής Πόλης, πριν κληθούν σε ανωμοτί κατάθεση στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου. Τους 3 νεαρούς συνόδευσε ο συνήγορος υπεράσπισής τους, δικηγόρος Ρόδου κ. Βασίλης Καβουριού.


Τα στοιχεία της έρευνας

Πιο συγκεκριμένα για την συγκεκριμένη έρευνα, όπως γράφει στο ρεπορτάζ της η «Δημοκρατική» της Ρόδου, υφίστανται τα ακόλουθα στοιχεία:

-Κατάθεση ενώπιον των ανακριτικών υπαλλήλων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου μιας 24χρονης φίλης της Ελένης Τοπαλούδη την 3η Δεκεμβρίου 2018 σύμφωνα με την οποία η δολοφονηθείσα «φοβόταν τρία άτομα που εμπλέκονταν σε μια υπόθεση βιασμού εναντίον της». Είχε τονίσει μάλιστα ότι αυτός ο φόβος κράτησε περίπου ένα εξάμηνο μετά το συμβάν όπως της είχε αναφέρει και ότι δεν είχε κάνει μήνυση διότι, όπως της έλεγε, φοβόταν ότι θα της κάνουν κακό.

– Κατάθεση ενώπιον των ανακριτικών υπαλλήλων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου μιας 22χρονης φίλης της Ελένης Τοπαλούδη την 1η Δεκεμβρίου 2018 που ενημέρωσε ότι τον Φεβρουάριο του 2018 της είχε εκμυστηρευτεί ότι είχε βιασθεί από 3 άτομα στην οικία της μετά από βραδινή έξοδο σε κατάσταση μέθης. Της είχε πει ακόμη ότι την είχαν βιντεοσκοπήσει και ότι έκτοτε αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

– Κατάθεση ενώπιον των ανακριτικών υπαλλήλων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου μιας 22χρονης φίλης της Ελένης Τοπαλούδη την 1η Δεκεμβρίου 2018 η οποία τόνισε ότι μαζί με ακόμη δύο φίλες τους, τις οποίες κατονομάζει, το Νοέμβριο του 2017 είχαν μεταβεί στην αστυνομία για να καταγγείλει τον βιασμό της και την παράνομη βιντεοσκόπησή της. Επεσήμανε ότι υπήρξε συνεύρεση μαζί της εντός της οικίας της χωρίς τη συγκατάθεσή της και ότι η καταγγελία έγινε μια εβδομάδα μετά στην αστυνομία και ότι είχε ενημερωθεί ότι δεν μπορούσε να γίνει κάτι γιατί είχε περάσει μεγάλο διάστημα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs