Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019

Από τι κινδυνεύουν οι ψηλές γυναίκες


Οι γυναίκες με μεγαλύτερο ύψος από 1,72, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν μετά τα ...
75 τους χρόνια περισσότερα προβλήματα υγείας, σε σχέση με τις πιο κοντές γυναίκες.Αυτό συμπεραίνεται από έρευνα της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ένωσης στη Νέα Ορλεάνη.

Οι ερευνητές -που ακόμη δεν έχουν κάνει σχετική δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό- ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 68.000 γυναίκες, συσχετίζοντας το ύψος καθεμιάς με την κατάσταση της υγείας της στην τρίτη ηλικία. Ως «υγιής» θεωρήθηκε μια γυναίκα χωρίς προβλήματα μνήμης και χωρίς χρόνιες παθήσεις (καρκίνο, διαβήτη, νεφροπάθεια κ.α.).
Αν και δεν είναι σαφές γιατί οι ψηλότερες γυναίκες τείνουν να γερνάνε χειρότερα σε σχέση με τις πιο κοντές, αυτό που επεσήμαναν οι ερευνητές πάντως, είναι ότι μια ψηλή γυναίκα που προσέχει τον τρόπο ζωής της (βάρος, άσκηση και κυρίως διατροφή), μπορεί να αντισταθμίσει τον αυξημένο κίνδυνο.

Προηγούμενες έρευνες ωστόσο, έχουν δείξει ότι γενικότερα οι ψηλοί άνθρωποι έχουν μειωμένο κίνδυνο για καρδιακά νοσήματα, αλλά αυξημένο για καρκίνο.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs