Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Η νέα μόδα στο σeξ που κάνει θραύση!


Ένα νέο είδος στο σeξ κάνει θραύση το τελευταίο καιρό αφού όλο και περισσότεροι άνδρες και γυναίκες δεν διστάζουν να δοκιμάσουν το...
karezza ή το σeξ της «εγκρατούς συνουσίας» όπως λέγεται αλλιώς (coitus reservatus).

Πρόκειται για ένα συνδυαστικό σeξ που δανείζεται στοιχεία από το τάντρα σeξ και το δυτικό πολιτισμό. Επικεντρώνεται στην σωματικΝή επαφή και δεν έχει σκοπό τον οργασμό.

Μάλιστα απαγορεύεται δια ροπάλου η επίτευξη σeξουαλικής ικανοποίησης γιατί η διαδικασία αυτή διακόπτει απότομα τη σeξουαλική εμπειρία.

Οι δύο σύντροφοι εστιάζονται στο να προσφέρουν και να λαμβάνουν ευχαρίστηση.

Να σημειωθεί έδώ ότι ο όρος Karezza επινοήθηκ από μια αμερικανίδα γυναικολόγο, τη Dr. Alice Bunker Stockham, η οποία το 1896 έγραψε ένα βιβλίο με τον τίτλο Karezza, που στα ιταλικά σημαίνει χάδι.

Στο βιβλίο αυτό η Alice Bunker Stockham προτείνει στα παντρεμένα ζευγάρια να απέχουν από τον οργασμό και να ενισχύσουν το συναισθηματικό τους δεσμό κατά τη διάρκεια της σeξουαλικής πράξης.

Σήμερα όπως επισημαίνει ο Κ.Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών ο όρος επανήλθε και πάλι στο προσκήνιο αφού η τακτική αυτή αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για τους θεραπευτές σeξουαλικών διαταραχών.

Έτσι τα ζευγάρια το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να χαλαρώνουν και να απολαμβάνουν τη σωματική επαφή χωρίς να τους απασχολούν οι στόχοι και οι επιδόσεις.

Μάλιστα οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η αποτελεσματικότητα της Karezza εξηγείται από τη σύγχρονη νευροεπιστήμη. Η ορμόνη ντοπαμίνη είναι αυτή που αυξάνεται κατά την αναμονή για τη σeξουαλική πράξη και πέφτει απότομα μετά τον οργασμό, δημιουργώντας ένα βιοχημικό σύνδρομο στέρησης.

Στους άνδρες η πτώση της ντοπαμίνης συμβαίνει σχεδόν αμέσως μετά την εκσπερμάτιση. Στις γυναίκες μπορεί να χρειαστεί πολύ περισσότερο διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι πολλά από τα ζευγάρια που έχουν εντάξει στην ερωτική τους ζωή τη τεχνική αυτή ισχυρίζονται ότι έγιναν καλύτεροι άνθρωποι και καλύτεροι εραστές απαλλαγμένοι από το άγχος των επιδόσεων και της σeξουαλικής ικανοποίησης.
Πηγή: iatropedia.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο