Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Εφαρμογές καταγράφουν μυστικά όλα όσα κάνετε στο κινητό σας


Νέο σκάνδαλο με παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών κινητών τηλεφώνων αποκαλύπτουν...
ΜΜΕ στις ΗΠΑ.




Συγκεκριμένα, το Tech Crunch αναφέρει ότι ορισμένες εφαρμογές στο iPhone καταγράφουν όλα όσα κάνουν οι χρήστες όταν ανοίγουν την εφαρμογή, χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν ή να έχουν συναινέσει.

Η καταγραφή αυτή γίνεται μέσω ενός ειδικού λογισμικού, του «Replay Session», το οποίο καταγράφει όλα όσα κάνουν οι χρήστες όταν ανοίγουν την εφαρμογή και επιτρέπει στη συνέχεια να μελετηθούν τα πάντα.

Στόχος του λογισμικού είναι να παρέχει περισσότερα στοιχεία στις εταιρείες που δίνουν τις εφαρμογές, σχετικά με τους πελάτες τους, ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο αθώα όσο παρουσιάζονται.

Ειδικός ασφαλείας του διαδικτύου διαπίστωσε ότι το λογισμικό παρείχε τη δυνατότητα σε εταιρείς να βλέπουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως αριθμούς διαβατηρίων και πιστωτικών καρτών.

Επίσης, ενώ κάποιες εταιρείες έστελναν τα στοιχεία σε εταιρεία ανάλυσης δεδομένων, άλλες τα κρατούσαν σε δικούς τους servers, χωρίς, μάλιστα να αναφέρουν ότι διακρατούν τέτοια στοιχεία.

Η ανίχνευση του λογισμικού είναι εξαιρετικά δύσκολη και απαιτεί μια πολύπλοκη διαδικασία, ενώ εταιρείες που εμπλέκονται στην υπόθεση αρνήθηκαν ότι κάνουν κάτι τέτοιο.
Tech Crunch

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs