Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Εξαρθρώθηκε συμμορία που λήστευε φούρνους και ζαχαροπλαστεία στη Δυτική Αττική


Χειροπέδες σε έναν 36χρονο, ο οποίος μαζί με τον 35χρονο συνεργό του που αναζητείται, πέρασαν ...
αστυνομικοί της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., στο Χαϊδάρι. 




Πρόκειται για δίδυμο που πραγματοποιούσε ληστείες σε αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία, σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής. 

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., μετά την καταγραφή σημαντικού αριθμού ληστειών σε αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής, κατά το τελευταίο δίμηνο, συγκρότησαν ειδική ομάδα για τον εντοπισμό του δράστη.

Μετά από έρευνες και αξιοποίηση όλων των προανακριτικών στοιχείων, επετεύχθη ο εντοπισμός και η σύλληψη του, μετά από ληστεία που είχε διαπράξει σε ζαχαροπλαστείο στο Περιστέρι.

Το modus operandi των δραστών ήταν αρκετά απλό. Ο 36χρονος κινούμενος με μοτοσυκλέτα, προσέγγιζε αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία.

Ακολούθως εισέρχονταν σε αυτά, φορώντας είτε καπέλο και γυαλιά είτε κράνος μοτοσικλετιστή και προσποιούμενος ότι φέρει όπλο μέσα στο μπουφάν του, απειλούσε τους υπαλλήλους και αποσπούσε χρηματικά ποσά. Από την έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

Δύο μπουφάν μηχανής

Δύο κράνη μηχανής

Τρία ζευγάρια γάντια

Καπέλο και κασκόλ

Δύο κινητά τηλέφωνα και

τμήμα πινακίδας κυκλοφορίας δίκυκλης μοτοσυκλέτας

Επιπλέον, κατασχέθηκε και η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσε. 

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 8 περιπτώσεις ληστειών σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής (Αιγάλεω, Περιστέρι, Χαϊδάρι και Αγία Βαρβάρα). Να σημειώσουμε, ότι ο 36χρονος έχει κατά το παρελθόν συλληφθεί για τη διάπραξη ίδιων αδικημάτων, έχοντας εκτίσει ποινή φυλάκισης για 21 περιπτώσεις ληστειών. 

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs