Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019

Ο ηγέτης του ISIS επιβίωσε πραξικοπήματος - Σκηνές κινηματογραφικής ταινίας στις ερήμους της Συρίας και του Ιράκ


Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) διέψευσαν τις φήμες ότι συνέλαβαν τον ...
ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, 
σύμφωνα με εκπρόσωπό τους. Ο ιδιος φέρεται να επιβίωσε και από πραξικόπημα εναντίον του που οργάνωσαν «αποστάτες της δικής του οργάνωσης.

Όπως δήλωσε στο Fox News ο Κίνο Γκάμπριελ, εκπρόσωπος των SDF, «τα δημοσιεύματα αυτά είναι αβάσιμα, δίχως στοιχεία. Δεν αιχμαλωτίστηκε», είπε.

Τις τελευταίες ημέρες άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι SDF είχαν πιάσει τον Μπαγντάντι στις νίκες που πέτυχαν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην ανατολική Συρία.

Ο Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος του πλανήτη, συνεχίζει να διαφεύγει.

Μάλιστα πληροφορίες του Guardian αναφέρουν ότι επιβίωσε πρόσφατα από πραξικόπημα πρώην δικών του ανθρώπων. Η ίδια η εφημερίδα περιγράφει σκηνές κινηματογραφικής καταδίωξης, με πυροβολισμούς, καταδιώξεις στην έρημο, σωματοφύλακες που επεμβαίνουν τελευταία στιγμή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πραξικόπημα αυτό έγινε στην έρημο μεταξύ Συρίας και Ιράκ. Άλλοι λένε ότι έγινε κάπου στις όχθες του Ευφράτη.

Οι επιτεθέμενοι ήταν μαχητές του Isis που αλλαξοπίστησαν ή μπορεί και πράκτορες.

Στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα που βρίσκεται ο ηγέτης της πιο αδίστακτης τρομοκρατικής στρατιάς της Μέσης Ανατολής.

Πολιτικοί αναλυτές και ειδήμονες σε θέματα ασφαλείας μιλώντας στο Fox News δεν απέκλεισαν την πιθανότητα ο Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι να κυκλοφορεί ντυμένος με δυτικά ρούχα, να οδηγεί ένα συνηθισμένο αυτοκίνητο και να μη χρησιμοποιεί καθόλου κινητό τηλέφωνο.

Ο «χαλίφης» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος είναι επικηρυγμένος από τις ΗΠΑ με το ποσό των 25 εκ. δολαρίων.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs