Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Μυστήριο με τον θάνατο μοντέλου που είχε καταθέσει εναντίον του Μπερλουσκόνι - Πέθανε την 1η Μαρτίου σε νοσοκομείο του Μιλάνου, με «συμπτώματα δηλητηρίασης»


Από δηλητηρίαση πέθανε ένα 34χρονο μοντέλο από το Μαρόκο, που ήταν βασικός μάρτυρας στη ...
δίκη εναντίον του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με τον δικηγόρο της.
Όπως αναφέρει η Washington Post, η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για τα ακριβή αίτια του θανάτου της.

Το μοντέλο, Ιμάν Φαντίλ, πέθανε την 1η Μαρτίου σε νοσοκομείο του Μιλάνου, μετά την εισαγωγή της στις 29 Ιανουαρίου με «συμπτώματα δηλητηρίασης», σύμφωνα με το Ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Η Φαντίλ είχε καταθέσει κατά του Μπερλουσκόνι το 2011, όταν ο πρωθυπουργός είχε κατηγορηθεί για πληρωμένο σeξ με μία ανήλικη σε ένα από τα διάσημα πάρτι του «μπούγκα μπούγκα». Η Φαντίλ συμμετείχε τακτικά στα πάρτι αυτά.


Ο Μπερλουσκόνι καταδικάστηκε εκείνη την εποχή για τις κατηγορίες, αλλά τελικά απαλλάχθηκε από το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας το 2015.

Η Φαντίλ είχε πει στους δημοσιογράφους το 2012 πως φοβόταν για την ασφάλειά τους αφότου παραδέχθηκε στους εισαγγελείς ότι της είχαν προσφέρει χρήματα για να μην αναφέρει πουθενά λεπτομέρειες για τα πάρτι του Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με το Associated Press. Όπως αναφέρει το BBC, η Φαντίλ αυτή την περίοδο έγραφε και βιβλίο για τις εμπειρίες της από τα πάρτι «μπούγκα – μπούγκα».

Η νεκροψία που διενεργήθηκε στο άψυχο σώμα της Ιμάν Φαντίλ έδειξε «ένα μίγμα ραδιενεργών ουσιών που δεν είναι διαθέσιμες για αγορά υπό κανονικές συνθήκες». Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η Φαντίλ προτού πέσει σε κώμα στο νοσοκομείο, είχε δηλώσει στον δικηγόρο της και σε μέλη της οικογένειάς της πως πίστευε ότι την είχαν δηλητηριάσει.

Ο δικηγόρος του νεαρού μοντέλου δήλωσε πως η είδηση του θανάτου της δεν δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα, ώστε «κανείς να μην προσπαθήσει να παραβιάσει τις τοξικολογικές εκθέσεις».

Πάντως, ο Μπερλουσκόνι μόλις ενημερώθηκε για τον θάνατο της Ιμάν Φαντίλ, δήλωσε: «Είναι πάντα δυσάρεστο να πεθαίνει ένας νέος άνθρωπος. Δεν γνώρισα ποτέ αυτό το άτομο, δεν μίλησα ποτέ μαζί της. Αυτά που διάβασα από τις καταθέσεις της, με έκαναν να πιστεύω πως όλα ήταν σκηνοθετημένα, παράλογα».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs