Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο η αγωγή Σαμαρά κατά της ΟΙΕΛΕ για αποζημίωση 100.000 ευρώ


Για συκοφαντική δυσφήμιση σχετικά με επιστολή του προέδρου της ομοσπονδίας, Μιχάλη Κουρουτού, το 2018. ...
Συζητήθηκε σήμερα ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας η αγωγή που είχε καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρά 
σε βάρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ).

Με την αγωγή του ο κ. Σαμαράς – που δεν παραβρέθηκε στο δικαστήριο – ζητεί αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ από την Ομοσπονδία για συκοφαντική δυσφήμιση σχετικά με επιστολή του προέδρου της Μιχ. Κουρουτού, το 2018. Μάλιστα, κατά τη σημερινή συζήτηση της αγωγής η πλευρά του πρώην πρωθυπουργού δεν πρότεινε στο δικαστήριο κάποιο μάρτυρα προς εξέταση.

Ειδικότερα, η επιστολή του κ. Κουρουτού είχε έρθει ως απάντηση σε άρθρο του συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Μουρούτη, μετά το θάνατο της εκπαιδευτικού Φώφης Μπουλούτα, η οποία φέρεται να είχε κάνει το 2012 παρατήρηση στο γιο του πρώην πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια εξετάσεων.

Στην επιστολή του ο κ. Κουρουτός έδινε τη δική του άποψη για το θέμα της απόλυσης της εκπαιδευτικού. Απαντώντας στην επιστολή αυτή ο κ. Μουρούτης, συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού επιτίθεντο στο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «άθλια συκοφαντία κατά ενός ανήλικου, προκειμένου να πλήξουν τον πολιτικό τους αντίπαλο».

Σήμερα κατά την εκδίκαση της υπόθεσης από την πλευρά της ΟΙΕΛΕ στο δικαστήριο κατέθεσε ο Αν. Σπυρόπουλος, συγγενής της εκπαιδευτικού, ο οποίος αναφέρθηκε στο άρθρο Μουρούτη λέγοντας: «Ως οικογένεια το θεωρήσαμε τυμβωρυχία, μας αναστάτωσε. Μιλήσαμε με την Ομοσπονδία για να αντιδράσουμε και έτσι εστάλη η απαντητική επιστολή. Αργότερα ήρθε και ακόμα μία επιστολή από τον κ. Σαμαρά όπου αναγράφονταν οι ίδιοι ψευδείς χαρακτηρισμοί, με αποτέλεσμα να αναγκαστούμε να στείλουν εξώδικο για να μην αναφέρεται στο όνομά της».

Σύμφωνα με το μάρτυρα, στόχος της επιστολή του προέδρου της ΟΙΕΛΕ ήταν να υπερασπιστεί τη μνήμη της Φώφης Μπουλούτα, η οποία «ουδέποτε χρησιμοποιούσε το όνομα του παιδιού επειδή ήταν ανήλικος και ήθελε να τον προστατεύσει».

Να σημειωθεί πως η πλευρά του Αντ. Σαμαρά αναφέρθηκε σε προηγούμενη δικαστική απόφαση που δικαιώνει τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά και σε αναφορά την Φώφης Μπουλούτα σε συνέντευξή της το 2013, σύμφωνα με την οποία η απόλυσή της δεν είχε σχέση με την οικογένεια του παιδιού, αλλά με τη νέα διεύθυνση ήθελε «να δείξει τα διαπιστευτήρια της».

Το δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει το επόμενο διάστημα την απόφασή του

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs