Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Σοκαρισμένη η Κρήτη από την αυτοκτονία του 17χρονου λόγω ερωtικής απογοήτευσης


Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινότητα της Σητείας από την αυτοκτονία του 17χρονου Μάνου που αποφάσισε ...
να βάλει τέλος στη ζωή του με την κυνηγετική καραμπίνα του πατέρα του, μέσα στο ίδιο του το σπίτι.
Aπαρηγόρητοι οι γονείς δεν μπορούν να πιστέψουν πως το μόλις 17 ετών παιδί τους, πήρε την καραμπίνα, την έβαλε κάτω από το πηγούνι του και πάτησε τη σκανδάλη.

Συντετριμμένοι οι συγγενείς και οι συμμαθητές του δυσκολεύονται να πιστέψουν πως ο αγαπημένος τους Μάνος «λύγισε» στον εφηβικό έρωτα.

«Η ερωτική απογοήτευση τον είχε φέρει στα όρια της απελπισίας»

Ο Μάνος ήταν μαθητής της Β Λυκείου στο χωριό Σκοπή της Σητείας και σύμφωνα με πληροφορίες από το φιλικό του περιβάλλον τον τελευταίο ένα χρόνο διατηρούσε σχέση με μια συνομήλική του κοπέλα , την οποία υπεραγαπούσε. Όταν αυτή του ζήτησε να δώσουν ένα τέλος στη σχέση τους, τότε κι ο Μάνος, μη μπορώντας να αντέξει μακριά της αποφάσισε, να βάλει τέλος στη ζωή του.

Τον τελευταίο καιρό ο Μάνος , σύμφωνα με τους φίλους του, μετά το χωρισμό του από την κοπέλα του είχε κλειστεί στον εαυτό του. Κανείς, όμως δεν φανταζόταν πως ο 17χρονος μαθητής θα έπαιρνε την απόφαση να αυτοκτονήσει.

Ο Μάνος από νωρίς χτες το μεσημέρι είχε κλειδώσει την πόρτα του σπιτιού του για να μην μπορέσει να μπει κανείς και τον σταματήσει. Λίγο πριν στρέψει την καραμπίνα στο πρόσωπό του είχε πάρει μια λευκή κόλα και εξηγούσε γιατί έφευγε από τη ζωή .

«Λυπάμαι γι’ αυτό που πρόκειται να κάνω αλλά δεν μπορώ να ζήσω άλλο χωρίς την… ήταν η αρχή του σημειώματος, το οποίο έχουν οι αρχές στην κατοχή τους. Έγραφε επίσης, απευθυνόμενος στους γονείς του, «να κοιτάξετε να περνάτε καλά», ενώ είχε και ένα μήνυμα προς την κοπέλα, ζητώντας και από εκείνη να «περνάει καλά στη ζωή της».

Όταν ο πατέρας του έφτασε στο σπίτι και κατάλαβε ότι είναι κλειδωμένο, άρχισε να φωνάζει στον Μάνο να του ανοίξει. Ήταν πλέον αργά. Ο Μάνος είχε ήδη βάλει τέλος στη ζωή του.

Οι γονείς του Μάνου μόλις αντίκρισαν το άψυχο σώμα του παιδιού τους άρχισαν να ουρλιάζουν και να φωνάζουν: «Γιατί Θεέ μου».

Δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο Μάνος τους αυτοκτόνησε επειδή η αγαπημένη του, τού ζήτησε να χωρίσουν.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs