Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Τι είπε στην απολογία του το μοντέλο που συνελήφθη για ναρκωτικά στο Χονγκ Κονγκ - Πάνω από δύο ώρες κράτησε η απολογία του 21χρονου μοντέλου


Πάνω από δύο ώρες κράτησε η απολογία του 21χρονου μοντέλου που είχε συλληφθεί στο ...
αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνης στις αποσκευές του.




Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, η Ειρήνη επέμεινε στον ισχυρισμό της πως δεν γνώριζε για τα ναρκωτικά στις βαλίτσες της.

«Ο φίλος μου, μου είπε να πάμε στην Αιθιοπία και στο Χονγκ Κονγκ. Μου πρότεινε εκεί να κάνω ένα πορτφόλιο γιατί θα ήταν καλό για την καριέρα μου. Αρχικά θα πηγαίναμε μαζί. Αργότερα με ενημέρωσε ότι θα ερχόταν δύο μέρες μετά γιατί βρήκε φθηνότερο εισιτήριο. Δεν παραξενεύτηκα. Του ζήτησα μία αποσκευή και μου έφερε τη συγκεκριμένη βαλίτσα. Την άφησε πάνω στο κρεβάτι και εγώ τη γέμισα ρούχα. Δεν κοίταξα εάν είχε κάτι μέσα. Δεν μου έκανε εντύπωση που ήταν βαριά γιατί ήταν σάκος ορειβατικός» ισχυρίστηκε το μοντέλο.

«Απολογήθηκε σήμερα με ψυχραιμία και σοβαρότητα. Απάντησε επί 2,5 ώρες σε όλες τις ερωτήσεις που της ετέθησαν από τον εισαγγελέα και από τον συνήγορο υπεράσπισης της. Δεν υπήρξαν κενά ή αντιφάσεις στις απαντήσεις της. Την ίδια ιστορία που είχε πει εξαρχής την ίδια επανέλαβε σήμερα και μάλιστα μέσα από πολλές και πιεστικές ερωτήσεις» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος του μοντέλου κ. Σάκης Κεχαγιόγλου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, η νεαρή γυναίκα είχε τυφλή εμπιστοσύνη στον εν λόγω φίλο της και δεν περίμενε ποτέ πως θα την παγιδέψει έτσι. Είπε επίσης πως γνώριζε από τον πατέρα της, που είναι αστυνομικός, πώς λειτουργούσαν τα συστήματα ανίχνευσης των αεροδρομίων κι έτσι ήξερε πως αν μετέφερε ναρκωτικά, θα την έπιαναν.

Ο δικηγόρος της παραμένει πάντως απαισιόδοξος για την τύχη της 21χρονης. «Παρά την πολύ καλή εμφάνιση και απολογία της, η δική μου άποψη παραμένει σταθερή: η αθώωση της Ειρήνης θα είναι για μένα έκπληξη, ευχάριστη αλλά έκπληξη» τόνισε ο κ. Κεχαγιόγλου.


Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται αύριο.

Ο εισαγγελέας ήταν πάντως ιδιαίτερα σκληρός στην ανάγνωση του κατηγορητηρίου, κρίνοντας πως η 21χρονη γνώριζε ότι μετέφερε ναρκωτικά στις αποσκευές του. Η Ειρήνη κατηγορείται για κατοχή και εισαγωγή στην Κίνα 2,6 κιλών κοκαΐνη, τον Νοέμβριο του 2017. Κινδυνεύει με ποινή 26 ετών στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ και εκεί τα χρόνια στη φυλακή είναι πραγματικά.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs