Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Η Βρετανία απαγορεύει την είσοδο 737 MAX στον εναέριο χώρο της - Καταρρέει η μετοχή της Boeing


Την απαγόρευση εισόδου αεροπλάνων Boeing 737 MAX στον εναέριο χώρο της και την καθήλωση στο έδαφος των ...
αεροσκαφών που ήδη βρίσκονται σε αεροδρόμιά της αποφάσισε η Βρετανία, μετά τη συντριβή του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines.




«Οι σκέψεις μας βρίσκονται σε όσους επηρεάστηκαν από το τραγικό περιστατικό στην Αιθιοπία την Κυριακή», δήλωσε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας.

«Η βρετανική ΥΠΑ παρακολουθεί στενά την υπόθεση, ωστόσο, καθώς έως τώρα δεν έχουμε ασφαλείς πληροφορίες από τον καταγραφέα των πληροφοριών της πτήσης (σ.σ., το ένα «μαύρο κουτί»), ως προληπτικό μέτρο, εκδόθηκε οδηγία για την απαγόρευση κάθε επιβατικής πτήσης (σ.σ., με το συγκεκριμένου είδους αεροσκάφος) από οποιοδήποτε αεροπορική εταιρεία προς και από το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και η είσοδος στον εναέριο χώρο του», δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Βρετανικές αεροπορικές εταιρείες έχουν στην κατοχή τους 5 αεροσκάφη τύπου 737 MAX της Boeing. Πρόκειται για ένα ακόμη «χτύπημα» στον αμερικανικό κολοσσό, του οποίου η μετοχή κατέγραψε σήμερα βουτιά άνω του 3%, την ώρα που επικρατεί έντονη ανησυχία μεταξύ των ταξιδιωτών για την ασφάλεια του συγκεκριμένου αεροπλάνου.

Εκτός από τη Βρετανία, η Μαλαισία, η Σιγκαπούρη, το Ομάν και η Αυστραλία ήταν μεταξύ των χωρών που προστέθηκαν στη λίστα των κρατών που ανέστειλαν τις πτήσεις με αυτόν τον τύπο αεροσκάφους.

Οι αναλυτές της DZ Bank ήταν οι πρώτοι εδώ και σχεδόν δύο χρόνια που έδωσαν αξιολόγηση "sell" για τη μετοχή της εταιρίας, ορίζοντας την τιμή-στόχο στα 333 δολάρια –τη χαμηλότερη στη Wall Street.

Η μετοχή της κινείτο στα 385 δολάρια πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης. Εάν οι σημερινές απώλειες, ύστερα από πτώση 5% χθες, συνεχιστούν κατά την κανονική συνεδρίαση, μέσα σε δύο ημέρες θα έχουν εξανεμιστεί πάνω από 21 δισεκ. δολάρια από τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs