Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Κρήτη: Δέκα μήνες φυλάκιση στον πατέρα που κλείδωσε τον 8χρονο γιο του στην τουαλέτα


Δέκα μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή επιβλήθηκε, σήμερα, από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου...
, στον 54χρονο πατέρα του 8χρονου αγοριού, που βρέθηκε από γείτονα, κλειδωμένο στην εξωτερική τουαλέτα του σπιτιού της οικογένειας.
Ο δικηγόρος του πατέρα, Γεώργιος Ζερβός ζήτησε αναβολή, αφενός για να είναι παρούσα και η μητέρα και ως βασικός μάρτυρας και επειδή φέρεται να έχει άμεσο ρόλο στο περιστατικό, αλλά και επειδή είναι σε εξέλιξη κοινωνική έρευνα από την Εισαγγελέα Ανηλίκων, προκειμένου να ληφθεί υπόψη ό,τι προκύψει, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Ωστόσο το αίτημα δεν έγινε δεκτό από το Δικαστήριο, που προχώρησε στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο γείτονας, δάσκαλος στο επάγγελμα, ο οποίος ήταν που άκουσε τις φωνές του παιδιού και μάλιστα το απεγκλώβισε τραβώντας το σύρτη, διηγήθηκε ότι επέστρεφε με τα παιδιά του, με το αυτοκίνητο, στο σπίτι όταν άκουσε τις φωνές του αγοριού που φώναζε "μαμά, μαμά, άνοιξέ μου και κλωτσούσε την πόρτα". Αφού το ρώτησε αν είναι καλά και πήρε θετική απάντηση, κατευθύνθηκε σε διπλανό ξυλουργείο, όπου το άφηναν κάποιες φορές οι γονείς όταν ήθελαν να πάνε κάπου.

Ο Δάσκαλος είπε ότι αυτό είχε γίνει άλλη μια φορά, αλλά ότι δεν ήξερε γιατί το η μητέρα είχε κλειδώσει το παιδί. Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο χώρος της τουαλέτας δεν είχε φως και μέσα υπήρχαν περίπου 15 σακούλες σκουπιδιών. Ωστόσο σε σχέση με τη συμπεριφορά προς το παιδί, είπε ότι δεν έχει αντιληφθεί κάτι σε βάρος του, έχει γίνει μάρτυρας ωστόσο κάποιων καυγάδων τόσο μεταξύ του ζευγαριού όσο και με τους γείτονες, περιγράφοντας μάλιστα τη μητέρα ως άτομο με ένταση.

Αστυνομικός που έσπευσε στο σπίτι κατέθεσε ότι η τουαλέτα ήταν πολύ βρώμικη, ενώ εκτεθειμένα ήταν και καθαριστικά.

Στο Δικαστήριο κατέθεσε και ο ιδιοκτήτης του ξυλουργείου που είναι και ιδιοκτήτης του σπιτιού της οικογένειας, λέγοντας ότι "καμιά φορά", αν οι γονείς ήθελαν να πάνε για ψώνια, του άφηναν το παιδί, επειδή το ξυλουργείο και το σπίτι έχει κοινή αυλή. Εκείνη την ημέρα, είπε πως του άφησαν το παιδι, το οποίο κάποια στιγμή έφυγε, ενώ ο ξυλουργός εικάζει ότι ίσως πήγε στην τουαλέτα, η μητέρα δεν το κατάλαβε και κλείδωσε την πόρτα όπως συνηθίζει να κάνει για να μη χτυπάει από τον αέρα.

Ο πατέρας από την πλευρά του είπε ότι σε καμία περίπτωση αυτό δεν έγινε εσκεμμένα και πως ο ίδιος δεν εγκρίνει τέτοιου είδους πρακτικές.

Καταθέτοντας την εκτίμησή του, είπε πως όσο ο ίδιος περίμενε στο μηχανάκι τη σύζυγό του να φέρει από το σπίτι το κινητό του, πιθανότατα το παιδί μπήκε στην τουαλέτα, η μητέρα δεν το αντιλήφθηκε και τράβηξε το σύρτη. Τόνισε ότι σαν γονείς δε συμπεριφέρονται άσχημα στο παιδί.

Ο Εισαγγελέας έδρας, Ευστάθιος Θεοφανίδης αναφέρθηκε στο γονεϊκό καθήκον, που όπως είπε "πέρα από όλες τις νομικές υποχρεώσεις, έχει και ένα ηθικό καθήκον, το οποίο έχει παραβιαστεί στη συγκεκριμένη περίπτωση. Είναι το ηθικό καθήκον να προστατεύεις το παιδί σου και να μη θέτεις όρους λειτουργικού κινδύνου".

Κατά τον Εισαγγελέα, δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε κατακρατηθεί το παιδί στην τουαλέτα και εκτίμησε ότι "βόλευε" πολύ το ζευγάρι ο εγκλεισμός του παιδιού στην τουαλέτα. Παράλληλα έθιξε το γεγονός του ότι άφηναν το παιδί στον ξυλουργό, χωρίς να προκύπτει η σχέση εμπιστοσύνης και πρότεινε την ενοχή του πατέρα

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs