Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Αυτός ο νεαρός μεταμορφώνει παλιά ελαστικά σε χαριτωμένα μικρά σπιτάκια και καναπέδες κατοικίδιων ζώων. Και βλέπει να μεγαλώνει καθημερινά ο τραπεζικός του λογαριασμός


Εκτιμάται ότι κάθε χρόνο περίπου 1 δισεκατομμύριο ελαστικά διατίθενται παγκοσμίως, δημιουργώντας τόνους αποβλήτων που δεν ...
ανακυκλώνονται και επιβαρύνουν τον πλανήτη μας για πάντα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η έξυπνη επιχείρηση ενός 22χρονου Βραζιλιάνου έχει προσελκύσει την προσοχή εκατοντάδων αγοραστών.




Ο Amarildo Silva ζει στην Paraíba της Βραζιλίας και πριν από ένα χρόνο είχε την ιδέα να ανακατασκευάσει τα ελαστικά στον ελεύθερο χρόνο του, μετατρέποντας τα σε πανέμορφους καναπέδες για σκύλους και γάτες.


Έχει πουλήσει πάνω από 500 τεμάχια, λαμβάνοντας επίσης  παραγγελίες από την Ευρώπη και την Ασία.


Το αγόρι εργάζεται ως ταμίας σε ένα κατάστημα, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να συνεχίσει το πάθος του και την πρόσκληση για χειροτεχνία, αφού όλο τον ελεύθερο χρόνο του τον  χρησιμοποιεί για να συλλέξει παλιά λάστιχα και να τα μεταμορφώσει.


Εκτός από τα καναπεδάκια, ο Amarildo φτιάχνει επίσης κάδους σκουπιδιών με βάση την αειφορία, καθώς και άλλα διακοσμητικά αντικείμενα.


Από πού προέκυψε η ιδέα; 

Ήθελα να έχω ένα επιπλέον εισόδημα επαναχρησιμοποιώντας τα σκουπίδια, ώστε να εξοικονομήσω το κόστος των υλικών και να βοηθήσω στη φροντίδα του περιβάλλοντος.

Αυτό που ξεκίνησε ως μια απλή επιχειρηματική ιδέα μετατράπηκε σταδιακά σε μια πρωτοβουλία βιωσιμότητας, δημιουργώντας μια φροντίδα για το περιβάλλον.

Εμείς να του πούμε ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και εμείς να πάρουμε ιδέες για νέες προτάσεις επιχειρηματικότητας 😀

Πηγη: www.e-eidhseis.com

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs