Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019

«Ξενοδοχείο» προσφέρει διαμονή σε ένα... βαρέλι τεκίλας


Το Matices Hotel de Barricas υπόσχεται να μυήσει τους επισκέπτες στην μαγεία της τεκίλα.

Έξω από την Γκουανταλαχάρα στην...
πόλη Tequila βρίσκεται το Matices Hotel de Barricas, το ξενοδοχείο που υπόσχεται να προσφέρει στους επισκέπτες μια ξεχωριστή εμπειρία με περίσσιο άρωμα τεκίλας. 

Οι επισκέπτες μπορούν όχι μόνο να γευτούν την τεκίλα και να δουν πως παρασκευάζεται αλλά και να νιώσουν ένα με το φημισμένο ποτό ζώντας σε ένα τεράστιο ξύλινο βαρέλι, σαν αυτά που χρησιμοποιούνται κατά την παρασκευή του. 

Ο ιδιοκτήτης του Κάρλος Ερνάντες διαβεβαιώνει ότι τα καταλύματά του που βρίσκονται στην πόλη που παράγει την τεκίλα στο δυτικό Μεξικό «είναι μοναδικά στον κόσμο». Σύμφωνα μάλιστα με το AFP πράγματι στην περιοχή δεν υπάρχουν αντίστοιχα καταλύματα, ωστόσο κάτι παρόμοιο βρίσκει κανείς στην Πορτογαλία και την Ολλανδία.


Το σύμπλεγμα των ιδιόμορφων αυτών καταλυμάτων είναι χτισμένο σε ένα έρημο τοπίο, γεμάτο κάκτους και χαμηλή βλάστηση της περιοχής.

Τα δωμάτια είναι απλά ωστόσο έχουν αρκετό χώρο για να φιλοξενήσουν μια πενταμελή οικογένεια. Η διακόσμηση είναι κατά κύριο λόγο λιτή ωστόσο σχετίζεται με την τεκίλα, τη διαδικασία απόσταξής της και την ιστορία της


Κατά την διαμονή στο συγκρότημα αυτό, οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στο αποστακτήριο να διοργανώσουν εκδρομές στη γύρω περιοχή αλλά και να επισκεφτούν τα σχετικά μουσεία. 

«Ελπίζουμε ότι αν κάποιος κοιμηθεί σε ένα βαρέλι θα βγει από αυτό καλύτερος», σημείωσε ο Ερνάντες, κάνοντας έναν παραλληλισμό με την τεκίλα.


Οι τουρίστες θα μπορούν επίσης να παρασκευάσουν την δική τους τεκίλα, ακολουθώντας όλη τη διαδικασία από την κοπή του φυτού ως την απόσταξη του ποτού.

Η διαμονή στα συγκεκριμένα δωμάτια κοστίζει περίπου 200 δολάρια τη βραδιά. Η πόλη Τεκίλα έχει 40.000 κατοίκους και βρίσκεται περίπου 70 χλμ δυτικά της Γουαδαλαχάρα, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Μεξικού.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs