Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙΣ ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ: Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις όταν είσαι καλεσμένος σε σπίτι


Μπορεί να ακούγεται τρελό, δεν γνωρίζουν οι πάντες όμως τι θα πρέπει να κάνουν στην περίπτωση που ...
βρεθούν καλεσμένοι σε ένα σπίτι.Κάποιοι νομίζοντας ότι θα φανούν πιο ευγενικοί βγάζουν τα παπούτσια τους, ενώ άλλοι στην προσπάθεια τους να το παίξουν άνετοι περιφέρονται από το ένα σημείο στο άλλο.

Τα πράγματα όμως είναι απλά και οι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσει όποιος πραγματοποιεί μία επίσημη επίσκεψη σε ένα σπίτι στο οποίο δεν έχει μεγάλη οικειότητα ακόμα πιο απλοί. Ποιοι είναι αυτοί; Παρακάτω ακολουθεί ένας απλό οδηγός με όλα τα «don’ts».


1. Εννοείται ότι δεν εμφανίζεσαι ποτέ και πουθενά απρόσκλητος.

2. Αν η πρόσκληση είναι για τις 7 το απόγευμα, είσαι συνεπής και δεν εμφανίζεσαι ξαφνικά στις 10.

3. Δεν κρατάς το καπέλο και φυσικά το παλτό σου.

4. Δεν ανοίγεις το ψυγείο.

5. Δεν κριτικάρεις το φαγητό. Κάποιος έκανε προσπάθεια για να το φτιάξει ακόμα και αν δεν σου αρέσει, κράτα τη γνώμη σου για τον εαυτό σου.

6. Δεν τρως τα νύχια σου. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο δείχνεις ότι δεν απολαμβάνεις την παρέα, αλλά και ότι βαριέσαι κιόλας.


7. Δεν μεθάς. Οκ, μπορεί να έχεις τα χίλια μύρια προβλήματα, αλλά ποτέ δεν στέκεσαι λιώμα με ένα ποτήρι στο χέρι και τους γύρω σου να σε κοιτάνε σαν να τους χαλάς την βραδιά.

8. Δεν φυσάς τη μύτη σου στη πετσέτα. Σού την έδωσαν για το φαγητό ώστε να απομακρύνεις τα όποια υπολείμματα από το πρόσωπό σου και όχι για να αφήσεις παραπάνω αηδιαστικά.

9. Δεν ανάβεις ποτέ τσιγάρο στο σαλόνι. Πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις ρωτάς που θα μπορούσες να καπνίσεις και μόνο αν σου δώσει απευθείας την άδεια ο οικοδεσπότης ανάβεις τσιγάρο.

10. Πάντα δέχεσαι κάτι από όσα ου προσφέρουν. Ακόμα και στη περίπτωση που έχεις φάει ή έχεις πιει δέχεσαι ένα ποτήρι νερό.

11. Δεν μπαίνεις στα υπνοδωμάτια. Είναι προσωπικοί χώροι και είναι τεράστια αγένεια να μπεις χωρίς άδεια.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs