Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

O Ταρζάν της Αυστραλίας: Ο γαλαζοαίματος που ζει σαν πρωτόγονος


O 84χρονος άνδρας έχει κάνει σπίτι του την άγρια ζούγκλα

Η ζωή του γαλαζοαίματου Ρώσου Michael Peter Fomenko θα μπορούσε άνετα να αποτελεί ...
σενάριο ιστορίας όμοιας με αυτή του Ταρζάν, του νεαρού που ζούσε σαν άγριο ζώο στη ζούγκλα. 




Αυτό είναι άλλωστε και το ψευδώνυμο του 84χρονου: ο Ταρζάν της Αυστραλίας.

Ο Fomenko είναι γιος μιας Ρωσίδας πριγκίπισσας και σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, απέφευγε τη σύγχρονη κοινωνία για 60 χρόνια. Σκότωνε κροκόδειλους με τα ίδια του τα χέρια, όπως και αγριόχοιρους, για να επιβιώσει, ενώ όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, ο ίδιος εγκατέλειψε το Σίδνεϊ, όπου κατοικούσε, σε ηλικία 24 χρονών, αποφασίζοντας να ζήσει στα τροπικά δάση της βόρειας Αυστραλίας σαν ερημίτης, μια ιδέα που την εμπνεύστηκε από την «Οδύσσεια» του Ομήρου.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sydney Morning Herald, ο Fomenko σώθηκε το 1959 από ντόπιους ιθαγενείς, που τον βρήκαν σε κατάσταση ασιτίας μέσα στην ανεξερεύνητη ζούγκλα, η οποία ήταν γεμάτη κροκόδειλους. Μετά από πέντε χρόνια, το 1964, ο ίδιος βρέθηκε από την αστυνομία φορώντας ελάχιστα ρούχα, ενώ συνελήφθη για απρεπή συμπεριφορά και κρίθηκε πως πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα. Του έκαναν διάφορα ψυχολογικά τεστ, μέχρι και ηλεκτροσόκ, ώστε να θεραπευτεί, όμως μόλις ελευθερώθηκε, επέστρεψε και πάλι στην άγρια φύση. Πριν αποφασίσει να γίνει σύγχρονος Ταρζάν, ο Fomenko είχε κερδίσει μετάλλια σε αγώνες του δεκάθλου.

Το 2012 εξαφανίζεται και πάλι, με πολλούς να ανησυχούν για την κατάστασή του, όμως μόλις την περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκε χαίροντας άκρας υγείας, όπως αναφέρεται στην Courier Μail. Μάλιστα, όπως δήλωσε άνθρωπος που τον είδε, ο 84χρονος πρέπει να αρρώστησε και αποφάσισε να επισκεφθεί την αδερφή του. Πάντως, όπως αναφέρουν πηγές, ο Ρώσος Ταρζάν φαίνεται να είναι και πάλι χαρούμενος και ευτυχισμένος.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs