Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Είχε «οργώσει» την Ελλάδα ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας - Τι ερευνούν ΕΥΠ και αντιτρομοκρατική


Και την Ελλάδα είχε επισκεφθεί ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν οι ...
Αρχές της Νέας Ζηλανδίας και τα οποία διαβίβασε η Interpol στις Αρχές της χώρα μας, 





ο Τάραντ είχε χρησιμοποιήσει την Αθήνα ως ενδιάμεσο σταθμό του στο ταξίδι του στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή.

Οι λέξεις που έγραφε πάνω στο όπλο του «Turkofagos» και «Lepanto» (η ονομασία της Ναυπάκτου) αποτέλεσαν κίνητρο για τις Αρχές να ψάξουν για την σχέση του με την Ελλάδα. Όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο Θανάσης Δρούγος, ο Τάραντ έμεινε στην Ελλάδα για περίπου δύο εβδομάδες, 13 με 14 ημέρες, τον Μάρτιο του 2016.

Συγκεκριμένα έφτασε από το Κάιρο στην Αθήνα και στη συνέχεια με λεωφορείο επισκέφθηκε σημεία μεγάλης ιστορικής σημασίας. Το «δρομολόγιό» του περιλάμβανε Δελφούς, Μυκήνες και Θερμοπύλες, ενώ στη Φθιώτιδα φαίνεται να έμεινε αρκετό διάστημα. Επισκέφθηκε επίσης Σούνιο και Σαλαμίνα και στη συνέχεια κινήθηκε βόρεια, προς Θεσσαλονίκη και Σέρρες. Με λεωφορείο στη Βουλγαρία και στα τέλη του Μαρτίου αεροπορικώς ταξίδεψε από τη Σόφια με προορισμό το Βουκουρέστι.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, αυτό που ερευνούν πλέον η αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ είναι τους λόγους για τους οποίους οποίους επισκέφθηκε τη χώρα μας, αν ήρθε δηλαδή για τουρισμό ή για άλλο λόγο. Προσπαθούν να δουν αν είχε συναλλαγή με πιστωτικές κάρτες ή αν πραγματοποίησε άλλη ηλεκτρονική συναλλαγή, αν έμεινε μόνο στην Αθήνα ή όντως επισκέφθηκε άλλες πόλεις. Επίσης, εξετάζουν αν είχε συναντήσεις με άτομα στην Ελλάδα.

Όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, λίγο μήνες μετά, τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, ξαναπέρασε από την Ελλάδα δύο φορές. Σε αυτές τις φορές ήταν επιβάτης μιας πτήσης που ξεκίνησε από Κάιρο για Βουκουρέστι και είχε ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs