Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Η μέγιστη ποινή στον καρδινάλιο που κακοποιούσε σeξουαλικά παιδιά: Στη φυλακή για έξι χρόνια


Ο Τζορτζ Πελ ήταν ο τρίτος ισχυρότερος άντρας στο Βατικανό μέχρι την αποκάλυψη της υπόθεσης ...
Την μέγιστη ποινή επιδίκασε το δικαστήριο της Αυστραλίας στον καρδινάλιο Τζορτζ Πελ που καταδικάστηκε για σeξουαλική κακοποίηση παιδιών.




Ο Τζορτζ Πελ, που είναι ήδη προφυλακισμένος για την υπόθεση, θα μείνει στην φυλακή έξι χρόνια γιατί κακοποίησε σeξουαλικά δύο αγόρια, τον Δεκέμβριο του 1996 και στις αρχές του 1997 στον καθερικό του Αγίου Πατρικίου, λίγους μήνες μετά την τοποθέτησή του ως αρχιεπίσκοπου της Μελβούρνης.

Πρόκειται για τον τρίτο ισχυρότερο άντρα στο Βατικανό, μέχρι την αποκάλυψη της υπόθεσης, καθώς ήταν ο «υπουργός Οικονομικών» του πάπα Φραγκίσκου.

Ο 77χρονος καρδινάλιος επιμένει να αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, αν και ο δικαστής απεφάνθη πως διέπραξε «ξεδιάντροπη και μέσω επιβολής σeξουαλική επίθεση στα δύο αγόρια».

«Η συμπεριφορά σας ήταν διαποτισμένη από πλήρη αλαζονεία», είπε ο δικαστής Πίτερ Κιντ κατά την ανακοίνωση της ποινής, όπως μεταδίδει το BBC.

Ο Τζορτζ Πελ είναι ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Καθολικής εκκλησίας που καταδικάζεται για σeξουαλική κακοποίηση ανηλίκων ενώ ήδη το Βατικανό τον έχει αποπέμψει.

Η περιγραφή ενός εκ των θυμάτων του Πελ συγκλόνισε το δικαστήριο. Όπως είπε στους δικαστές το δεύτερο μισό του Δεκεμβρίου του 1996, όταν ήταν μόλις 13 ετών, δέχθηκε επίθεση από τον Πελ ενώ ήταν μαζί με έναν συνομήλικό του. Όλα συνέβησαν όταν κρύφτηκαν στο σκευοφυλάκιο όπου και βρήκαν κρασι το οποίο άρχισαν να πίνουν. Ο Πελ, σύμφωνα με την κατάθεση του 35χρονου σήμερα άνδρα, τους έκανε τσακωτούς και τους προειδοποίησε ότι θα έχουν πρόβλημα. Στη συνέχεια αποκάλυψε το πέος του υποχρεώνοντας τον φίλο του 35χρονου να του κάνει στοματικό σeξ ενώ στη συνέχεια έκανε το ίδιο και στον ίδιο. Στη συνέχεια τον υποχρέωσε να κατεβάσει τα παντελόνια του με τον Πελ να τον χαϊδεύει.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs