Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Τέλος οι γέννες! Τα μωρά δεν θα προκύπτουν από το σeξ μελλοντικά, υποστηρίζει διακεκριμένος Αμερικανός επιστήμονας


Πώς θα συλλαμβάνονται τα παιδιά την επόμενη 20ετία περιγράφει στο νέο του βιβλίο ένας καθηγητής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ

Όλα τα μωρά που θα γεννιούνται στο μέλλον θα είναι ...
«προϊόν» εργαστηρίου και όχι σeξ.


Αυτό υποστηρίζει ο Dr Henry T. Greely, καθηγητής γενετικής και διευθυντής του Κέντρου για το Νόμο & τις Βιοεπιστήμες, προσθέτοντας ότι δεν αποκλείεται να η φυσική διαδικασία της σύλληψης, το Fδηλαδή, να στιγματιστεί! Για όλα αυτά μιλάει στο βιβλίο του με τίτλο «The End of Sex and the Future of Human Reproduction» που θα κυκλοφορήσει τον Μάιο από τις εκδόσεις του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Στην κοινωνία του μέλλοντος θα μειωθούν δραστικά οι γεννήσεις παιδιών με σοβαρά κληρονομούμενα νοσήματα, με τα οφέλη να είναι τόσο σημαντικά, ώστε σε βάθος χρόνου θα θεωρείται ανεύθυνο να μένει μια γυναίκα έγκυος με φυσικό τρόπο.


«Σε 20 έως 40 χρόνια, όταν ένα ζευγάρι θα θέλει μωρό, εκείνος θα δίνει δείγμα σπέρματος και εκείνη θα δίνει ένα δείγμα δέρματος» δήλωσε στους Times ο Dr Greely. Όπως εξήγησε, από το δέρμα της γυναίκας θα δημιουργούνται βλαστικά κύτταρα, τα οποία στη συνέχεια θα μετατρέπονται σε ωάρια, τα οποία θα γονιμοποιούνται στη συνέχεια με τα σπερματοζωάρια από το δείγμα του άντρα. Όσο για τα έμβρυα, αυτά θα χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες:

Η μία κατηγορία θα είναι τα σοβαρά, ανίατα νοσήματα, που υπολογίζεται ότι θα φέρει το 1-2% των εμβρύων. H δεύτερη θα είναι τα ηπιότερα νοσήματα. Η τρίτη θα αφορά τα αισθητικά χαρακτηριστικά των εμβρύων και η τέταρτη κατηγορία θα αφορά σε χαρακτηριστικά όπως η ευφυΐα του παιδιού.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs