Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

H στιγμή που δύο άνδρες φιλούν το έδαφος με δάκρυα μετά από 42 χρόνια άδικης κράτησης (pics)


Ένας άνδρας κι ο θείος του φυλακίστηκαν για 42 ολόκληρα χρόνια όταν το δικαστήριο τους έκρινε λανθασμένα ένοχους για...
έναν φόνο.

Ο 76χρονος Κλίφορντ Ουίλιαμς κι ο 61χρονος ανιψιός του, Χάμπερτ Μέιερς, έφυγαν από τη δικαστική αίθουσα γεμάτοι δάκρυα στα μάτια. 




Οι δύο άνδρες είχαν κατηγορηθεί πως πυροβόλησαν θανάσιμα έναν άνδρα το 1976 κι ότι προσπάθησαν να σκοτώσουν και την κοπέλα του. 

Τότε, το δικαστήριο τους είχε καταδικάσει χωρίς να υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να τους συνδέει με τους πυροβολισμούς και η κατηγορία βασίστηκε στην κατάθεση της κοπέλας.

Ο ανιψιός είχε διαβάσει μία μαρτυρία ενός άνδρα που είχε πάρει την ευθύνη για τον φόνο και είχε πεθάνει το 1994, ενώ είχαν περάσει τεστ ανίχνευσης ψεύδους.

Ωστόσο, δεν είχε αλλάξει κάτι στην υπόθεση. 


Η πρώτη δίκη των δύο ανδρών δύο μήνες μετά τη σύλληψή τους είχε λήξει με διαταραχές. Οι αρχές είχαν ζητήσει από τον ανιψιό να «δώσει» τον θείο του και να πει την αλήθεια με αντάλλαγμα 5ετη κράτηση, ωστόσο εκείνος την είχε απορρίψει, αφού γνώριζε πως ήταν και οι δύο αθώοι.

Η δεύτερη δίκη τους καταδίκασε και οι εισαγγελείς υποστήριξαν πως κίνητρο ήταν ναρκωτικά αξίας 50 δολαρίων. Μάλιστα, είχαν προτείνει την θανατική ποινή για τον θείο, ωστόσο μία προσφυγή απέτρεψε αυτή την απόφαση.

Χρειάστηκαν, 42 χρόνια για να διορθωθεί αυτό το λάθος. Οι δύο άνδρες είναι οι πρώτοι που αθωώνονται απ' όταν ένας κρατικός εισαγγελέας από την Φλόριντα αποφάσισε να «ανοίξει» υποθέσεις που είχαν κενά και έδειχναν άδικες καταδίκες.

Η κρατική εισαγγελέας, Μελίσα Νέλσον, ανέφερε: «Όταν έχουμε την ευκαιρία να διορθώσουμε λάθη, πρέπει να το πράξουμε».



Οι δύο άνδρες, πλέον, θέλουν απλά να καταφέρουν να αποκαταστήσουν τις σχέσεις με τις οικογένειές τους. 

«Όλοι είχαν κλειστά αυτιά και δεν μας άκουγαν», είπε ο 61χρονος που είχε έρθει σε επαφή με το γραφείο που τους ανέλαβε γράφοντας μία μακροσκελή επιστολή.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs