Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019

Tageszeitung: Μετατρέπει σε μουσουλμανική μητρόπολη την Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν


Ο Ερντογάν θέλει να μετατρέψει την Κωνσταντινούπολη σε μουσουλμανική μητρόπολη, σύμφωνα με την Tageszeitung. ...
Στο σχέδιο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την Κωνσταντινούπολη, 
αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Tageszeitung, βασισμένη στις δηλώσεις του Ερντογάν ότι η Αγία Σοφία θα μπορούσε να μετατραπεί σε τζαμί.

Όπως επισημαίνει «για περισσότερα από 1.000 χρόνια ήταν η μεγαλύτερη εκκλησία των χριστιανών της Ανατολής, κάτι σαν τον Άγιο Πέτρο της Ορθοδοξίας. Μετά την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης το 1453 έγινε το μεγαλύτερο τζαμί της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και το 1935 ο Κεμάλ Ατατούρκ μετέτρεψε το διαμάντι της Κωνσταντινούπολης σε μουσείο, υπογραμμίζοντας την ιστορική σημασία του για περισσότερες θρησκείες».

Η εφημερίδα του Βερολίνου υπενθυμίζει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται ενώπιον κρίσιμων δημοτικών εκλογών την Κυριακή και «προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία θέλει να μετατρέψει την κοσμοπολίτικη Κωνσταντινούπολη σε μία παγκόσμια μουσουλμανική μητρόπολη. Στον υψηλότερο λόφο της πόλης χτίζεται ήδη το μέχρι σήμερα μεγαλύτερο τζαμί της Τουρκίας- ένα τζαμί προς τιμήν του Ερντογάν που θα χωράει 60.000 πιστούς και θα είναι ορατό σχεδόν από κάθε σημείο της πόλης».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs