Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Στη Νορβηγία τρώνε αστακό και τα ψάρια του βυθού περνούν από δίπλα τους (Video & Photos)


Πρόκειται για το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο στην Ευρώπη και βρίσκεται στην Νορβηγία. ...
Ο λόγος για το εστιατόριο Under που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της σκανδιναβικής χώρας.




Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 40 πελάτες και είναι περιτριγυρισμένο από γυαλί ώστε οι πελάτες να έχουν συνέχεια απέραντη θέα στο βυθό. Βέβαια οι τιμές του είναι κάπως «ψυχρές» σαν τον βυθό, αφού η τιμή κατ’ άτομο κυμαίνεται κοντά στα 325 δολάρια.

Παρά τις τσουχτερές τιμές του, ήδη το εστιατόριο έχει κρατήσεις που ξεπερνούν τους 7.000 πελάτες, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ρεζερβέ για μήνες!


Σχεδιάστηκε από τον Νορβηγό αρχιτέκτονα που επίσης είχε αναλάβει και είχε σχεδιάσει την Όπερα του Όσλο αλλά και το περίφημο Εθνικό Μουσείο στη μνήμη των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη.


Οι ειδικοί διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους σχετικά με την ανθεκτικότητα του τζαμιού και την προστασία που παρέχει ακόμα και σε ακραίες καιρικές συνθήκες.


Αυτό που έχει πετύχει ο διακοσμητής είναι ότι ο χώρος φωτίζεται φυσικά από το νερό, ενώ το μενού έχει μόνο ψαρικά και τοπικά εδέσματα.

Μπαίνοντας στο εστιατόριο νιώθεις σαν να μπαίνεις σε μια τεράστια σάουνα, με τα ξύλινα στοιχεία να σε παραπέμπουν σε κάτι τέτοιο. Η σκάλα μήκους 8 μέτρων σε καθοδηγεί απευθείας στο εστιατόριο με θέα το βυθό της θάλασσας.


Ένα πλήρες γεύμα συμπεριλαμβανομένων και των ποτών στοιχίζει κοντά στα 700 δολάρια. «Το πλάνο μας είναι να εξυπηρετούμε γύρω στους 12.000 ανθρώπους κάθε χρόνο» λέει ο ένας από τους δύο ιδιοκτήτες.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs