Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι έφτιαξαν χάπι - «ελιξήριο αιώνιας νεότητας»


Ένα βήμα πιο κοντά στην αιωνιότητα και την αιώνια νεότητα του Ντόριαν Γκρέι μας φέρνει ...
ένα καινούριο χάπι που ανακάλυψε ομάδα επιστημόνων της κλινικής Mayo.




Σε δοκιμές που έγιναν τόσο σε ποντίκια όσο και σε ανθρώπους τα αποτελέσματα του νέου φαρμάκου στην αντι-γήρανση ήταν «εξαιρετικά σημαντικά». Οι μελέτες ήταν τόσο επιτυχείς, που το χάπι ενδέχεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στην επόμενη διετία.

Στις δοκιμές που έγιναν σε ποντίκια, αναφέρει το RT, οι ερευνητές παρέτειναν τη διάρκεια ζωής τους κατά 36% καταφέρνοντας παράλληλα να κρατήσουν τη γούνα τους γυαλιστερή και τα μάτια του φωτεινά.

Σε δοκιμές σε ασθενείς με ιδιοπαθή πνευμονική ίνωση, μια ασθένεια με επιπτώσεις που υποβαθμίζουν και απειλούν τη ζωή του ασθενούς, οι ερευνητές ανέφεραν «εξαιρετικά σημαντικά και δραματικά» αποτελέσματα. Οι ασθενείς που συνήθως δεν βλέπουν βελτίωση στην κατάσταση της υγείας τους, κατάφεραν να κινηθούν πιο γρήγορα και πιο πολύ από πριν, έπειτα από μόλις εννέα δόσεις κατά τη διάρκεια τριών μηνών.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν να ζήσουν μέχρι τα 130 και να αισθάνονται σαν 130, αλλά δεν θα τους πείραζε να φτάσουν τα 90 ή τα 100 και να αισθάνονται ότι είναι 60», δήλωσε ο Δρ Τζέιμς Κέρκλαντ στην Telegraph.

Η αγωγή περιλαμβάνει αντιγηραντικά φάρμακα, τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως για τη θεραπεία της λευχαιμίας, σε συνδυασμό με την κουερσετίνη, η οποία βρίσκεται στο πράσινο τσάι, το κόκκινο κρασί και τα μήλα.

Τα χάπια αυτά επηρεάζουν τον μηχανισμό αυτοκαταστροφής στα λεγόμενα «κύτταρα-ζόμπι», τα οποία έχουν χάσει την ικανότητα να διαχωρίζονται και αντικαθίστανται από υγιή ιστό.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs