Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Το προφίλ του Βούλγαρου εκτελεστή και το «συμβόλαιο θανάτου» για τον Γιάννη Μακρή


Πλήθος αποδείξεων, μία σύλληψη, αλλά καμία ομολογία. Αυτές οι επτά λέξεις περιγράφουν το σκηνικό ...
όσον αφορά την εξιχνίαση της δολοφονίας του 46χρονου Γιάννη Μακρή, έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου 2018.




Ο 31χρονος Βούλγαρος που το βράδυ της Τρίτης συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, μέχρι στιγμής αποδεικνύεται σκληρό καρύδι. Αφού αρχικά αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση, πλέον έχει «ράψει» το στόμα του και αρνείται κάθε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. Αυτό, παρά το γεγονός ότι οι κινήσεις του έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας υψηλής ευκρίνειας, ότι το στίγμα από το κινητό του τηλέφωνο έχει ταυτοποιηθεί στην περιοχή της δολοφονίας το μοιραίο βράδυ (σ.σ. οι δράστες φέρεται να χρησιμοποίησαν για τις επικοινωνίες τους κινητά τηλέφωνα μιας χρήσης που ανήκουν σε πρόσωπα ανύπαρκτα, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα), ενώ υπάρχουν ακόμη και στοιχεία για το Ι.Χ. αυτοκίνητο που νοίκιασαν μαζί με τον 35χρονο αδερφό του -που αναζητείται για την υπόθεση- για να κάνουν κατόπτευση του χώρου και προπαρασκευαστικές ενέργειες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το βράδυ της αστυνομικής επιχείρησης, στο ξενοδοχείο στην περιοχή της Γλυφάδας όπου διέμενε, ο 31χρονος εκτελεστής όχι μόνο προέβαλε σθεναρή αντίσταση αλλά επιχείρησε να εμβολίσει με το όχημα του τα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. πέφτοντας πάνω τους. Τελικά, βρέθηκε με χειροπέδες.


Έμπειρος, αλλά «αχαρτογράφητος» στην Ελλάδα

Παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία καταγραφή στο σύστημα PoliceOnLine για τον 31χρονο Βούλγαρο, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής βλέπουν ότι έχουν απέναντι τους ένα πολύ έμπειρο και σκληροτράχηλο κακοποιό. Εντός των επόμενων ωρών θα φτάσουν στην ΕΛ.ΑΣ. και τυχόν στοιχεία που υπάρχουν για το ποινικό παρελθόν τους στις βάσεις δεδομένων της Interpol.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 31χρονος, μαζί με τον 35χρονο αδερφό του, έφυγαν με ΚΤΕΛ για τη Βουλγαρία μετά τη δολοφονία. Η επιστροφή του στην Ελλάδα έγινε πριν από περίπου 15 ημέρες, άγνωστο γιατί. Ίσως, να συνδέεται με κάποιο νέο επικείμενο «συμβόλαιο θανάτου» που να σχεδίαζαν άτομα του υποκόσμου.

Το μεγάλο ερωτηματικό παραμένει ποιος είναι αυτός που... υπέγραψε το «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος του «Αυστραλού», Γιάννη Μακρή.

Η επικρατέστερη εκδοχή αυτή τη στιγμή είναι ο 46χρονος άνδρας, να είχε οικονομικές εκκρεμότητες σε καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Βέβαια, στην Ελλάδα δεν είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή σε τέτοιο κύκλωμα, όμως ήταν γνωστή η εμπλοκή τους στην Αυστραλία για υπόθεση μεγάλου φορτίου κοκαΐνης.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs