Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Τραγωδία Ethiopian Airlines: Το Boeing έπεσε σχεδόν με 1.000 χλμ. και άνοιξε κρατήρα 10 μέτρων (pics)


Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες της αεροπορικής τραγωδίας στην Αντίς Αμπέμπα με τους 157 νεκρούς, που βλέπουν ...
το φως της δημοσιότητας.



Στο προκαταρκτικό πόρισμα αναφέρεται ότι το Boeing 737 Max της Ethiopian Airlines χτύπησε στο έδαφος με ταχύτητα περίπου 925 χλμ/ωρα και η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που δημιουργήθηκε κρατήρας βάθους 9,7 μέτρων.

«Δεν ήταν δυνατόν να επιβιώσει κανείς από αυτό το δυστύχημα» κατέληξαν οι ερευνητές.

Σύμφωνα με το Reuters, η ταχύτητα που είχε αναπτύξει το αεροσκάφος ξεπέρασε τα όρια που άντεχε σχεδιαστικά. «Ταξίδευε τόσο γρήγορα», δήλωσαν ειδικοί στο πρακτορείο «που μέσα στην καμπίνα, λόγω των συνθηκών που είχαν δημιουργηθεί, οι επιβάτες πιθανότατα εκτοξεύτηκαν από τα καθίσματα τους και αισθάνονταν ότι αιωρούνται πριν από τη συντριβή».

«Οι πιλότοι της Ethiopian Airlines ακολούθησαν τις διαδικασίες έκτακτης ανάγκης της Boeing, αλλά δεν μπόρεσαν να ελέγξουν το αεροπλάνο και να σταματήσουν την πτωτική του πορεία», ανέφερε η έκθεση.

Η υπουργός Μεταφορών της Αιθιοπίας, Νταγκμαγουίτ Μόγκες, δήλωσε ότι «το πλήρωμα εκτέλεσε όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον κατασκευαστή αλλά ήταν αδύνατον να ελέγξουν το αεροσκάφος».


Η Boeing αποδέχτηκε την Πέμπτη την ευθύνη και ζήτησε συγγνώμη για τις ζωές που χάθηκαν στα αεροπορικά δυστυχήματα σε Ινδονησία και Αιθιοπία.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs