Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Εντυπωσιακοί καταρράκτες της Ελλάδας που αξίζει να δεις από κοντά (pics) Όταν η φύση δημιουργεί μικρά θαύματα


Η Ελλάδα, μεταξύ των υπολοίπων φυσικών θησαυρών της, διαθέτει αρκετούς και εντυπωσιακούς καταρράκτες που προσφέρουν ...
ένα μοναδικό θέαμα. Διάσημοι ή λιγότερο γνωστοί, μέσα σε φαράγγια και πυκνά δάση, 




οι καταρράκτες δημιουργούν άγρια αλλά και ονειρικά τοπία σε κάθε γωνιά της χώρας. Αν οργανώσεις μια απόδραση κοντά τους, μη χάσεις την ευκαιρία να τους επισκεφτείς.


Κάρανος, Έδεσσα


Η Έδεσσα είναι φημισμένη για τους καταρράκτες της, οι οποίοι βρίσκονται σε ένα μοναδικό γεωπάρκο με λιθόστρωτα δρομάκια, πέτρινα γεφύρια και υπέροχη θέα, στα βορειοανατολικά της πόλης. Φυσικός δημιουργός ο ποταμός Εδεσσαίος, του οποίου τα νερά διασχίζουν την πόλη προτού χυθούν ορμητικά στους καταρράκτες. Ο μεγαλύτερος και πιο εντυπωσιακός καταρράκτης, ο Κάρανος, ρίχνει τα νερά του από ύψος 70 μέτρων, με δύναμη και ορμή, δημιουργώντας ένα πυκνό σύννεφο από σταγονίδια που δροσίζουν την ατμόσφαιρα.


Νέδα, Ηλεία/Μεσσηνία


Η Νέδα, ένας ποταμός με θηλυκό όνομα, βρίσκεται στα σύνορα των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας. Στο πέρασμά της διασχίζει ένα πανέμορφο φαράγγι με στενά περάσματα και σημεία με καταρράκτες όπου σχηματίζονται μικρές φυσικές λίμνες. Ο μεγαλύτερος καταρράκτης βρίσκεται κοντά στη Φιγαλεία. Το φαράγγι της Νέδας είναι μια από τις ομορφότερες διαδρομές που αξίζει να κάνει κάθε φυσιολάτρης.


Πολυλίμνιο, Μεσσηνία


Στο κεντρικό τμήμα του νομού Μεσσηνίας, κοντά στο χωριό Χαραυγή (34 χλμ. από την Καλαμάτα), κρύβεται ένα πραγματικά ονειρικό σκηνικό με λίμνες και καταρράκτες από τα νερά που διέρχονται μέσα από το φαράγγι του Πολυλιμνίου. Η διαδρομή προς τη λίμνη Κάδη θα σας φέρει κοντά σε έναν πανέμορφο καταρράκτη που ρίχνει τα νερά του από ύψος 25 μέτρων.


Παλαιοκαρυά, Τρίκαλα


Στην όμορφη χαράδρα της Παλαιοκαρυάς ρέουν τα κρυστάλλινα νερά του μικρού ποταμού Παλαιοκαρίτη. Το μονότοξο πέτρινο γεφύρι μήκους 26 μέτρων στέκεται εκεί από τον 16ο αιώνα, ενώ ο καταρράκτης πίσω από το γεφύρι έχει ύψος 12 μέτρων και το νερό που πέφτει δημιουργεί μια υπέροχη εικόνα που μαγεύει τον επισκέπτη.


Καταρράκτες Σκρα, Κιλκίς


Ανάμεσα στα χωριά Σκρα και Αρχάγγελος, στο βορειοδυτικό τμήμα του νομούς Κιλκίς, μέσα στο πυκνό δάσος σχηματίζονται καταρράκτες σε διάφορα μεγέθη που συναρπάζουν με την ομορφιά τους. Οι καταρράκτες του Σκρα, παρέα με τη μικρή σμαραγδένια λίμνη του, είναι μια μαγική γωνιά του όρους Πάικου που αξίζει να ανακαλύψεις.


Λειβαδίτης, Ξάνθη


Ο θρυλικός καταρράκτης του Λειβαδίτη (ή Τραχωνίου για τους Δραμινούς) είναι ένας από τους μεγαλύτερους και ομορφότερους καταρράκτες των Βαλκανίων. Βρίσκεται 7 χλμ. έξω από το ομώνυμο ορεινό χωριό, σε μια περιοχή μοναδικού φυσικού κάλλους. Για να φτάσετε, θα χρειαστεί να πεζοπορήσετε σε ένα μονοπάτι πνιγμένο στις οξιές και τις φλαμουριές. Το θέαμα είναι μοναδικό. Τα νερά πέφτουν κατακόρυφα από ύψος 60 περίπου μέτρων με τρομερό πάταγο, χαρίζοντας πλούσια βλάστηση στις σχισμές των βράχων.


Φονιάς, Σαμοθράκη


Οι περίφημες «βάθρες» είναι ένας από τους λόγους που αγαπάμε τη Σαμοθράκη. Πρόκειται για μικρές φυσικές πισίνες μέσα στους βράχους, με κρυστάλλινα δροσερά νερά, στις οποίες χύνονται μικροί και μεγάλοι καταρράκτες. Ο πιο διάσημος είναι εκείνος του Φονιά, ύψους 35 μέτρων, που είναι προσβάσιμος μέσα από ένα μονοπάτι.



Δίδυμοι Καταρράκτες, Άρτα


Ο Καταρράκτης είναι ένα χωριό σε υψόμετρο 800 μέτρων, ακριβώς μετά τα Άγναντα. Πήρε το όνομά του από το βασικό του αξιοθέατο που δεν είναι άλλο από τους εντυπωσιακούς δίδυμους καταρράκτες οι οποίοι βρίσκονται σε απόσταση 7 χλμ. από το χωριό, ένα θέαμα όμορφο και σπάνιο. Από πάνω τους στέκονται οι βορειοδυτικές κορυφές των Τζουμέρκων, δημιουργώντας ένα μαγευτικό τοπίο.


Καταρράκτες Δρυμώνα, Εύβοια


Οι πανέμορφοι καταρράκτες του Δρυμώνα βρίσκονται στην Βόρεια Εύβοια μεταξύ του χωριού Κερασιά και Δρυμώνα, σε υψόμετρο 620 μέτρων. Ο ποταμός Σηπιάς δημιουργεί ένα μαγευτικό θέαμα διασκορπίζοντας το νερό του στους καταρράκτες. Το νερό πέφτει με πάταγο και ορμή από ύψος 15 μέτρων σε μια κρυστάλλινη λίμνη κυκλωμένη από βράχια και δάσος.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs