Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Βρετανοί έρχονται στην Ελλάδα για να αγοράσουν φάρμακο που είναι 203 φορές πιο φθηνό (pics)


Το δημοσίευμα μάλιστα φιλοξενεί δηλώσεις μία γυναίκας που την τελευταία φορά που ήρθε στην Ελλάδα έφτιαξε απόθεμα για 15 μήνες.

Το σύστημα υγείας στην Ελλάδα, σίγουρα...
νοσεί. Σε αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Από την άλλη όμως, υπάρχουν χώρες πιο προηγμένες από την δική μας που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα (ίσως όχι στον βαθμό της χώρας μας) σε κάποιους τομείς.




Ένα τέτοιο παράδειγμα, σύμφωνα με την Daily Mail, είναι και η Αγγλία. Εκεί λοιπόν υπάρχει το παράδοξο, ένα φάρμακο για τον θυρεοειδή που μειώνει την κούραση, την αύξηση του σωματικού βάρους και την κατάθλιψη από 4,46 λίρες που έκανε το 2007, πλέον έχει φτάσει τις 204,39 για 30 ταμπλέτες των 25mg.


Πρόκειται για την λιοθυρονίνη, την οποία η εταιρία που το κατασκευάζει εκμεταλλεύτηκε ένα παράθυρο του νόμου, ανέβασε κατακόρυφα την τιμή της, με αποτέλεσμα πολλές από τις 195 τοπικές υγειονομικές αρχές να έχουν σταματήσει να το συνταγογραφούν λόγω του μεγάλου κόστους.

Η τιμή του αντίστοιχου φαρμάκου στην χώρα όμως, σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι πολύ πιο φθηνή. Πόσο; Περίπου 203 φορές, καθώς κοστίζει μόλις 1 λίρα και βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Συνταγολόγιο.

Έτσι, αρκετοί Βρετανοί έρχονται στην Ελλάδα για τις διακοπές τους, φροντίζοντας παράλληλα να πάρουν όσα περισσότερα γίνεται. Μία τέτοια περίπτωση αποτελεί και η Μέρι από το Πισχέβεν του Έσεξ.

«Είναι άθλια η κατάσταση, αλλά δεν έχω άλλη επιλογή. Την τελευταία φορά μπόρεσα και έφερα πίσω απόθεμα 15 μηνών», δήλωσε χαρακτηριστικά.


«Το 2016, όταν η τιμή του εκτοξεύτηκε απευθύνθηκα σε έναν ενδοκρινολόγο. Συμφώνησε να δοκιμάσουμε το T4 και το Τ3, αλλά δεν μπορούσε να τα συνταγογραφήσει. Ο μόνος τρόπος ήταν ή να τα πάρω με ιδιωτική συνταγή ή μόνη μου. Τότε ήταν που αποφάσισα να τα αγοράζω από την Ελλάδα», συμπλήρωσε και έκτοτε κάθε χρόνο έρχεται στην χώρα μας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs