Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Φυλάκιση 30 μηνών στον καταστηματάρχη που επιτέθηκε σε εφοριακό στην Αλεξανδρούπολη


Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη επιχείρησης εστίασης που προ ημερών είχε ...
επιτεθεί σε εφοριακό στην Αλεξανδρούπολη. 




Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια ελέγχου εφοριακών στην επιχείρηση εστίασης, όταν στα πλαίσια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση δεν εξέδιδε αποδείξεις, αλλά απλά ανέγραφε σε χαρτί τον τελικό λογαριασμό.

Όταν οι εφοριακοί βεβαίωσαν την παράβαση, η οποία επισύρει λουκέτο 48 ωρών, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης επιτέθηκε σε έναν εκ των ελεγκτών.

Όταν κλήθηκε η αστυνομία, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης θέλησε να καταθέσει μήνυση κατά του ελεγκτή. Οι αστυνομικοί αρχικά κίνησαν την διαδικασία του αυτοφώρου εναντίον του ελεγκτή και όχι του ιδιοκτήτη που βιαιοπράγησε.

Ωστόσο προσφάτως έχει περάσει νομοθεσία από τη Βουλή η οποία προστατεύει τους ελεγκτές της εφορίας από μηνύσεις στα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων τους. Μπορεί οι αστυνομικοί να μην το γνώριζαν αυτό, αλλά το γνώριζε ο εισαγγελέας, ο οποίος ενημερώθηκε για το συμβάν και ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος ο ελεγκτής.

Έτσι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης που δεν έκοβε αποδείξεις και οποίος άσκησε σωματική βία σε βάρος του εφοριακού βρέθηκε στο δικαστήριο που του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή.

Ο ίδιος βρίσκεται αντιμέτωπος με πρόστιμο 2.500 ευρώ, αλλά και με λουκέτο της επιχείρησης του για ένα μήνα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs