Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019

300 γάτες βρέθηκαν κλεισμένες σε διαμέρισμα


Μπροστά σε ένα θλιβερό θέαμα βρέθηκαν οι καναδικές αρχές που ανακάλυψαν εκατοντάδες γάτες να ...
ζουν «σε άθλια κατάσταση» μέσα σε διαμέρισμα στο Τορόντο. 

Η φιλοζωική οργάνωση Toronto Cat Rescue σχολίασε πως μέσα στο σπίτι βρέθηκαν 300 γάτες. 
«Είναι η δεύτερη παρόμοια περίπτωση με τόσες γάτες που έχουμε αντιμετωπίσει τον τελευταίο μήνα. Το σημαντικό είναι να μην συνεχιστεί άλλο. Είναι ένας φρικτός τρόπος να ζουν οι γάτες», ανέφερε σε ανάρτηση στο Facebook. 


Η τοπική αρμόδια αρχή για τα ζώα βοήθησε την οργάνωση να απομακρύνει τις γάτες, πολλές εκ των οποίων ήδη υιοθετήθηκαν από νέους ιδιοκτήτες. Γείτονες στο διαμέρισμα δήλωσαν πως εδώ και μήνες διαμαρτύρονταν για την μυρωδιά στο πάτωμα και ειδοποίησαν τις αρχές επειδή νόμιζαν κάποιος είχε πεθάνει μέσα στο διαμέρισμα. 


Άλλες 38 γάτες δόθηκαν σε ένα τοπικό καταφύγιο ζώων, για να υποβληθούν σε εξετάσεις. «Παραδόξως οι περισσότερες ήταν πολύ υγιείς. Δεν είχαν ούτε ψύλλους ούτε κάποια μόλυνση, κάτι που μας εξέπληξε», δήλωσε η κτηνίατρος στο καταφύγιο, σημειώνοντας ωστόσο πως πολλές από τις γάτες είναι έγκυες. 


Η φιλοζωική οργάνωση που ανέλαβε την διάσωσή τους, είπε πως σε όλες τις γάτες θα γίνει αποπαρασίτωση, στείρωση και εμβολιασμός και πριν δοθούν για υιοθεσία, θα είναι υπό παρακολούθηση η συμπεριφορά τους και η υγεία τους. 


Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν η ιδιοκτήτρια των ζώων θα υποστεί κυρώσεις. Να σημειωθεί πως η πόλη του Τορόντο επιτρέπει μέχρι 6 γάτες σε κάθε σπίτι.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs