Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Τα «συμβόλαια θανάτου» και το παρελθόν του θύματος της μαφιόζικης δολοφονίας στον Πειραιά


Η δολοφονία του 54χρονου Π.Σ., έξω από το σπίτι του στην οδό Κατσαντώνη 80 στα Μανιάτικα του Πειραιά, ήρθε να ...
προστεθεί σε ένα κύκλο αίματος που έχει ξεκινήσει τα τελευταία δύο χρόνια στην αθηναϊκή νύχτα και δεν λέει να κλείσει με τίποτα.




Η δολοφονία του 54χρονη Π.Σ., έξω από το σπίτι του στην οδό Κατσαντώνη 80 στα Μανιάτικα του Πειραιά, ήρθε να προστεθεί σε ένα κύκλο αίματος που έχει ξεκινήσει τα τελευταία δύο χρόνια στην αθηναϊκή νύχτα και δεν λέει να κλείσει με τίποτα. 

Η αρχή έγινε με τη δολοφονία του 46χρονου μπόντιμπίλντερ, Βασίλη Γρίβα, τον Μάιο του 2017 έξω από το δημοτικό σχολείο του γιου του στα Γλυκά Νερά, κορυφώθηκε με την εν ψυχρώ εκτέλεση του «capo di capi» Βασίλης Στεφανάκου τον Ιανουάριο του 2018 στο Χαϊδάρι και συνεχίζεται με τον 54χρονο Π.Σ. που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αγνώστων λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ της Τρίτης. Πρόκειται για ξεκάθαρο «συμβόλαιο θανάτου», καθώς το θύμα αν και δεν ήταν αυτό που αποκαλούμε «νονός», εδώ και πολλά είχε περίοπτη θέση σε ομάδες της αθηναϊκής νύχτας. 


Η εκτέλεση

Λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ το θύμα επέστρεφε πεζός σπίτι του, χωρίς να έχει αντιληφθεί ότι παρακολουθείται από τους επίδοξους εκτελεστές του. Μόλις πλησίασε την είσοδο της πολυκατοικίας, ένα σκούρου χρώματος αυτοκίνητο σταμάτησε σε κοντινή απόσταση και ο συνοδηγός άνοιξε πυρ εναντίον του -πιθανότατα με πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov- πετυχαίνοντας τον στο κεφάλι και το στήθος. Σχεδόν άμεσα ο 54χρονος εξέπνευσε. 

Ένας ηλικιωμένος γείτονας, περιγράφει στο Reader.gr όσα άκουσε και είδε: «ήταν γύρω στις 21:30 και ξαφνικά ακούστηκαν 7-8 πυροβολισμοί κι ένα αμάξι να μαρσάρει. Κατέβηκα να δω τι συμβαίνει και είδα τον άνθρωπο σωριασμένο στη μέση του δρόμου γεμάτο αίματα. Φοβήθηκα και δεν πλησίασα περισσότερο. Δεν τον γνώριζα προσωπικά, αλλά δεν είχαμε ακούσει κάτι κακό, ούτε είχε δώσει ποτέ δικαιώματα στη γειτονιά».

Οι δράστες εξαφανίστηκαν άμεσα, ενώ λίγο αργότερα και σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 600μ. βρέθηκε, σε ανοιχτό χώρο επί της οδού Αντιπλοιάρχου Βλαχάκου ένα σκουρόχρωμο Opel Astra να καίγεται, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι πρόκειται για το όχημα που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές του 54χρονου Π.Σ.


Το παρελθόν

Σεσημασμένος για ληστείες και εκβιασμούς, ο 54χρονος Π.Σ. είχε γίνει στόχος απόπειρας δολοφονίας το μακρινό 2010, στο Αιγάλεω, την ώρα που πήγαινε το παιδί του στο σχολείο. Μάλιστα, παρότι είχε δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι κατάφερε να επιβιώσει. Με παρόμοιο τρόπο είχε πέσει νεκρός, σε ένα ακόμη «συμβόλαιο θανάτου», τον Μάιο του 2017 ο Βασίλης Γρίβας. Για τη συγκεκριμένη δολοφονία «ψιθυρίζονταν» στην αθηναϊκή νύχτα το ενδεχόμενο εμπλοκή του 54χρονου Π.Σ.

Το θύμα -σύμφωνα με πληροφορίες- άνηκε στην ομάδα πασίγνωστου «νονού» του Πειραιά, ο οποίος είχε γλιτώσει από απόπειρα δολοφονίας τον Οκτώβριο του 2018 στην Ακτή Κονδύλη, καθώς έπαθε εμπλοκή το Kalashnikov των επίδοξων εκτελεστών του. Σε κάθε περίπτωση το όνομα του 54χρονου Π.Σ. είχε εμπλακεί σε σωρεία υποθέσεων της αθηναϊκής νύχτας, κυρίως φόνους. Έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας, εκτιμούν ότι πρόκειται για «απάντηση» σε άλλη δολοφονία πασίγνωστου «νονού», που έγινε μέσα στο διάστημα της διετίας του αίματος.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs