Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Οδηγός νταλίκας στην Καλιφόρνια οδηγούσε υπό την επήρεια χaσίς και την πλήρωσε ο σκύλος του


Την φωτογραφία ενός συμπαθέστατου σκύλου ανάρτησε στο Facebook η Τροχαία της Καλιφόρνια, που υπογράμμισε μια ιδιαίτερα ...
ανησυχητική συνήθεια αναφορικά με το χασίς, από επαγγελματίες οδηγούς στην Πολιτεία.




Σύμφωνα με την ανάρτηση παρατηρείται η συνήθεια οδηγοί βαρέων οχημάτων να οδηγούν υπό υπό την επήρεια χασίς. «Παρατηρούμε την πολύ κακή μόδα... επαγγελματίες οδηγοί να κάνουν χρήση μaριχουάνaς ενώ οδηγούν.

Το γεγονός πως είναι νόμιμη η χρήση της στην Καλιφόρνια δεν σημαίνει πως κανείς μπορεί να οδηγεί υπό την επήρεια» γράφει η ανάρτηση.

Ωστόσο, εκείνο που έκανε τους υπεύθυνους της Τροχαίας να κάνουν την παρέμβαση στα social media ήταν ένα πανέμορφο σκυλάκι. Ο μικρός σκύλος που βλέπετε στη φωτογραφία συνόδευε το αφεντικό του στο ταξίδι του. Οταν ο οδηγός συνελήφθη, οι Αρχές αναγκάστηκαν να δώσουν τον σκύλο στον... μπόγια. «Το χειρότερο είναι ότι ο σκύλος του οδηγού κατέληξε στη φυλακή (σε κέντρο ελέγχου ζώων)» γράφει στο τέλος η ανακοίνωση της Τροχαίας.


Η ιστορία της χρήσης κάννaβης στην Καλιφόρνια

Η χρήση χaσίς στην πολιτεία της Καλιφόρνια επιτρέπεται τόσο για ιατρικούς όσο και για λόγους αναψυχής. Η Καλιφόρνια είναι από τις αμερικανικές πολιτείες με σημαντική παράδοση στην καλλιέργεια κάνναβης, η οποία βέβαια χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή σχοινιού από το 1795. Ωστόσο, στις αρχές του 20ου αιώνα η Πολιτεία κατέστησε τη χρήση του ως ναρκωτικού παράνομη. Σε έρευνα του 1960, φαινόταν πως τουλάχιστον 1 στους 2 φοιτητές σε πανεπιστήμια της Καλιφόρνια είχαν δοκιμάσει έστω Και μια φορά χασίς.

Το 1975 κατατέθηκε η πρώτη τροπολογία για την αποποινικοποίηση της κάνναβης, με στόχο να μην αντιμετωπίζονται ως κακοποιοί όσοι χρήστες που συλλαμβάνονται με μικροποσότητες χασίς. Πολλά χρόνια αργότερα, το 2000, η Πολιτεία της Καλιφόρνια αποφάσισε οι χρήστες να μην φυλακίζονται, αλλά να ορίζεται υποχρεωτική εισαγωγή σε μονάδα απεξάρτησης. Το Νοέμβριο του 2016, η πολιτεία πέρασε νόμο που επέτρεπε τη χρήση της κάνναβης από ενήλικες χωρίς να συντρέχει ιατρικός λόγος.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/odigos-ntalikas-odigoyse-kapnizontas-hasis

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs