Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Έξι πυροσβέστες «ήρωες» της Notre Dame συνελήφθησαν για ομαδικό βιασμό τουρίστριας - Μια 20χρονη Σκανδιναβή φοιτήτρια υποστηρίζει ότι υπέστη ομαδικό βιασμό.


Έξι Γάλλοι πυροσβέστες που χαρακτηρίστηκαν «ήρωες» καθώς έλαβαν μέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς της Notre Dame, συνελήφθησαν ...
κατηγορούμενοι πως βίασαν μια τουρίστρια.

Μια 20χρονη Σκανδιναβή φοιτήτρια λέγεται ότι δέχτηκε επίθεση αφού συμφώνησε να κάνει σεξ με έναν πυροσβέστη που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας την περασμένη Παρασκευή.




Η είδηση προκάλεσε σοκ στη Γαλλία, αφού αφορά μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Παρισιού που χαιρετίστηκαν ως «ήρωες» για την προσπάθεια τους κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς του καθεδρικού ναού της Notre Dame.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας μάλιστα, Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε 500 από αυτούς στο Προεδρικό Μέγαρο κι αφού ανακοίνωσε ότι θα λάβουν χρυσά μετάλλια, δήλωσε: «Η χώρα και ολόκληρος ο κόσμος μας παρακολουθούσε και γίνατε παράδειγμα».

Πηγή που βρίσκεται κοντά στην έρευνα για τον βιασμό δήλωσε: «Η γυναίκα ανέφερε ότι δέχτηκε επίθεση από αρκετούς άνδρες την περασμένη Παρασκευή.

«Είχε συναντήσει έναν υπάλληλο της πυροσβεστικής σε ένα μπαρ και συμφώνησε να κάνει σεξ μαζί του και δεν είναι ύποπτος. Πήγε την γυναίκα πίσω στον πυροσβεστικό σταθμό κι εκεί έγιναν οι πολλαπλές επιθέσεις.

Ο βιασμός λέγεται ότι έλαβε χώρα στον πυροσβεστικό σταθμό Plaisance, ο οποίος απέχει λιγότερο από τρία μίλια από την Notre Dame.

Οι πυροσβέστες του Παρισιού είναι όλοι στρατιωτικοί, πράγμα που σημαίνει ότι μένουν σε σπίτια με μεμονωμένα υπνοδωμάτια, καθώς και κοιτώνες.

Το δωμάτιο όπου η επίθεση λέγεται ότι έχει πραγματοποιηθεί θεωρείται επί του παρόντος ως σκηνή εγκλήματος, με αξιωματικούς της εγκληματολογίας να κάνουν έρευνες.


Οι έξι ύποπτοι – τα ονόματα των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστά - αντιμετωπίζουν κατηγορίες που κυμαίνονται μεταξύ βιασμού και συγκάλυψης σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

«Λέγεται ότι έπιναν πολύ την στιγμή της επίθεσης που έλαβε χώρα νωρίς το πρωί του Σαββάτου», σημειώνεται από την αστυνομία.

«Άλλες γυναίκες επισκέπτες ήταν επίσης στο σταθμό. Το θύμα βρέθηκε σε κατάσταση σοκ και ανέφερε το περιστατικό σε εισαγγελείς».

Όλοι οι άνδρες συνελήφθησαν το σαββατοκύριακο, και τη Δευτέρα παρουσιάστηκαν σε δικαστή του Παρισιού, ο οποίος έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα.


Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Ο βιασμός τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών στη Γαλλία και μπορεί να φτάσει μέχρι και 20 χρόνια.

Ο Γκαμπριέλ Πλας, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Παρισιού, δήλωσε ότι όλοι οι ύποπτοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Είπε ότι οι ισχυρισμοί ήταν «ενάντια στις αξίες πρεσβεύουν οι πυροσβέστες του Παρισιού που πρέπει να είναι υποδειγματικοί».

Τον Ιανουάριο, δύο αστυνομικοί του Παρισιού τιμωρήθηκαν με επτά χρόνια φυλάκιση επειδή βίασαν μια τουρίστρια από τον Καναδά σε ένα δωμάτιο στα κεντρικά γραφεία τους δίπλα στον καθεδρικό ναό της Notre Dame.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs