Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2019

17χρονη που είχε πέσει θύμα βιασμού στην παιδική ηλικία υποβλήθηκε σε ευθανασία (pics)


Μέσω ευθανασίας γράφτηκε ο τραγικός επίλογος για τη ζωή της 17χρονης Νόα Ποτόβεν από το Άρνεμ της Ολλανδίας, καθώς ...
δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει τα έντονα ψυχολογικά προβλήματα που της άφησε ο βιασμός κατά την παιδική της ηλικίας.
H 17χρονη κοπέλα, η οποία είχε πέσει θύμα βιασμού και κακοποίησης κατά την παιδική της ηλικία έπασχε από κατάθλιψη, ανορεξία και Μετά-τραυματική Διαταραχή, απόρροια του βιασμού της, άφησε την τελευταία της πνοή την περασμένη Κυριακή 2 Ιουνίου στο σαλόνι του σπιτιού της, λίγες στιγμές αφού της είχε χορηγηθεί θανατηφόρα ένεση.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ολλανδικές αρχές είχαν προβεί στην έγκριση του αιτήματος ευθανασίας της Νόα, ενώ η 17χρονη είχε απευθυνθεί σε εξειδικευμένη κλινική, που ανέλαβε την διενέργεια της ευθανασίας.


Ευθανασία, ένας αξιοπρεπής θάνατος;

Στην αυτοβιογραφία της με τίτλο «Κερδίζοντας ή Μαθαίνοντας», η Νόα είχε περιγράψει λεπτομερώς τα βιώματά της αλλά και τις επιπτώσεις του βιασμού της στην ψυχολογική και πνευματική της κατάσταση, δηλώνοντας πως πάλεψε επί πολλά χρόνια για να ξεπεράσει τις τραυματικές της εμπειρίες, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Σε ανάρτησή της στο Instagram, λίγες ημέρες πριν την ευθανασία της, η Νόα επεσήμανε την ελλιπή φροντίδα από τις αρμόδιες κρατικές αρχές, κάνοντας λόγο για πολλές και βασανιστικές καθυστερήσεις και ουρές αναμονής, ενώ μέσω social media είχε ανακοινώσει και την απόφασή της να σταματήσει να λαμβάνει τροφή και νερό.

«Μετά από χρόνια που το παλεύω, τελείωσε. Μετά από πολλές συζητήσεις, αποφασίστηκε να απελευθερωθώ επειδή ο πόνος που είναι αβάσταχτος. Ουσιαστικά δεν νιώθω και πολύ ζωντανή εδώ και καιρό, επιβιώνω, και ούτε καν αυτό. Αναπνέω αλλά δεν ζω πια».

«Στην προκειμένη περίπτωση, αγάπη σημαίνει απελευθέρωση».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs