Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Φοίνιξ: «Συγγνώμη» από τη δήμαρχο για τη βίαιη και εντελώς αναίτια σύλληψη μιας οικογένειας Αφροαμερικανών


Η οικογένεια έχει κινηθεί δικαστικά και ζητά αποζημίωση ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων από τον δήμο του Φοίνιξ για ...
παραβίαση των δικαιωμάτων της

Η δήμαρχος του Φοίνιξ, στην Αριζόνα, ζήτησε συγγνώμη σήμερα, μετά την προβολή βίντεο που δείχνουν τη βίαιη σύλληψη μιας οικογένειας Αφροαμερικανών με μικρά παιδιά, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης.




Στα βίντεο αυτά, που τραβήχθηκαν πριν από περίπου έναν μήνα σε ένα χώρο στάθμευσης στο Φοίνιξ, διακρίνονται οι αστυνομικοί να διατάζουν την οικογένεια να βγει από το αυτοκίνητό της, ουρλιάζοντας και χρησιμοποιώντας χυδαίους χαρακτηρισμούς, ενώ ταυτόχρονα απειλούν ότι θα ανοίξουν πυρ.

Αμέσως μετά μια Αφροαμερικανή γυναίκα βγαίνει από το όχημα μαζί με δύο μικρά παιδιά που τα παραδίδει σε κάποιο άλλο άτομο. Η γυναίκα συλλαμβάνεται. Στις επόμενες εικόνες, ένας αστυνομικός κλοτσάει στις γάμπες έναν άνδρα, ενώ του περνάει χειροπέδες αφού τον έχει ακινητοποιήσει, ακουμπισμένο σε ένα περιπολικό. Η γυναίκα ήταν η έγκυος αρραβωνιαστικιά του οδηγού.


“Όπως και πολλοί άλλοι, αηδίασα με αυτά που είδα στο βίντεο που δείχνει την αλληλεπίδραση της αστυνομίας με μια οικογένεια και με μικρά παιδιά”, ανέφερε η δήμαρχος Κλερ Γκαλέγκο στο Twitter. Οι ενέργειες των αστυνομικών είναι “σαφώς μη επαγγελματικές” καθώς “δεν υπάρχει καμία κατάσταση στην οποία μια τέτοια συμπεριφορά θα μπορούσε να θεωρηθεί αποδεκτή”, πρόσθεσε.

Η αρχηγός της αστυνομίας Τζέρι Ουίλιαμς είπε ότι οι αστυνομικοί είχαν δεχτεί μια κλήση για διάρρηξη όταν έπεσαν πάνω σ’ αυτήν την οικογένεια. Εξέφρασε τη λύπη της για το επεισόδιο, αναφέροντας ότι διεξάγεται έρευνα για την υπόθεση.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC η οικογένεια έχει κινηθεί δικαστικά και ζητά αποζημίωση ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων από τον δήμο του Φοίνιξ για παραβίαση των δικαιωμάτων της.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs