Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019

«Η καρδιά μου είναι έτοιμη»: Ενθρονίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος - Ο κόσμος αναφωνούσε άξιος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ενθρονίστηκε στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Μανχάτταν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. ...
Ο Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος, ο οποίος παρέδωσε και την ποιμαντορική ράβδο στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο συμβολικώς εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου ανέφερε μεταξύ άλλων κατά την ομιλία του τα εξής:

«H επιλογή σου δεν ήταν τυχαία, ελπιδοφόρος υπήρξες ως μαθητής και σπουδαστής. Ελπιδοφόρος υπήρξες ως ακαδημαϊκός δάσκαλος και ως ηγούμενος και σχολάρχης στη Χάλκης. Ελπιδοφόρος έρχεσαι τώρα εδώ φέρνοντας όχι μόνο ελπίδα αλλά και βεβαιότητα που πηγάζει από τον πλούτο των χαρισμάτων με τα οποία η χάρη του Θεού σε προίκισε».

Κατά την είσοδο του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής στο ναό, κόσμος που βρίσκονταν στο σημείο αναφωνούσε «άξιος».

Εξωτερικά του ναού έχει στηθεί μια γιγαντοοθόνη απ´ όπου μεταδόθηκε η τελετή παρουσία εκπροσώπων του θρησκευτικού, πολιτικού, ακαδημαϊκού, διπλωματικού και επιχειρηματικού κόσμου της Αμερικής.

Την εκκλησία της Ελλάδος εκπροσώπησε ο Μητροπολιτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και την αμερικανική κυβέρνηση ο υπουργός Υγείας Αλεξ Αζάρ. Τιμές θα αποδοθούν και από αντιπροσωπεία της Προεδρικής Φρουράς, η οποία αποτελείται από έξι άτομα.

Την Κυριακή ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος θα προεξάρχει στη πρώτη του ως Αρχιεπίσκοπος συνοδική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία με τους Μητροπολίτες της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου. Ο όρθρος, στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος θα αρχίσει στις 8:30 π.μ. και η Θεία Λειτουργία στις 10:00 π.μ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο