Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Γεννηματά: Το προφίλ Βενιζέλου δεν ταιριάζει με προοδευτικούς ψηφοφόρους μας


«Λυπάμαι πολύ για την απόφαση του κ. Βενιζέλου. Στη θέση του θα διεκδικούσα τον σταυρό και την αξιολόγηση των ψηφοφόρων»...
, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά στον απόηχο της αποχώρησης του πρώην προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου από το κόμμα. 




«Δεν έχω να δώσω κάποια εξήγηση. Είναι αποκλειστικό προνόμιο του προέδρου κάθε κόμματος, ευθύνη και υποχρέωση να στελεχώνει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, να αξιολογεί τα στελέχη και να κρίνει ποιο μήνυμα θέλει να δώσει στους ψηφοφόρους κάθε φορά», σημείωσε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. 

Ερωτηθείσα για το αν έχει υπάρξει κάποια προηγούμενη συζήτηση με τον κ. Βενιζέλο για το ενδεχόμενο να είναι εκείνος επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, η κ. Γεννηματά απάντησε αρνητικά. 

«Έκρινα λοιπόν ότι το προφίλ του κ. Βενιζέλου δεν ταιριάζει με το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε στους προοδευτικούς ψηφοφόρους, τους απογοητευμένους από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας έχει ιδιαίτερο συμβολισμό», πρόσθεσε η κ. Γεννηματά. 

«Δεν συμβολίζει την αξιολόγηση των στελεχών σε σχέση με την προσφορά τους στο χθες, αλλά με το που θέλει να πάει το κόμμα αύριο,στο μέλλον», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. «Υπάρχει ένα ζήτημα - για εμένα - ηθικής στη πολιτική, τα στελέχη αξιολογούνται όχι μόνο για την προσφορά τους, όχι μόνο για τις ικανότητές τους αλλά και για την ηθική που επιδεικνύουν σε κάθε στάδιο, σε κάθε φάση και ειδικά προτού των εκλογών», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στην επόμενη των εκλογών η κ. Γεννηματά επεσήμανε ότι «η χώρα χρειάζεται υπεύθυνη αντιπολίτευση», ενώ χαρακτήρισε ανυπόστατα τα σενάρια περί μετεκλογικής συνεργασίας του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς είμαστε ο προοδευτικός πόλος», τόνισε.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs