Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Παλαιοντολόγοι βρήκαν απολίθωμα δεινοσαύρου ίδιο με το «τέρας του Λοχ Νες» στην... Ανταρκτική (pics)


Μπορεί οι περισσότεροι να πιστεύουν πως πατρίδα του τέρατος του Λοχ Νες είναι η Σκοτία, όμως ...
οι επιστήμονες έχουν λίγο πιο διαφορετική άποψη, εντοπίζοντας τα απολιθώματα ενός «συγγενή» του στην παγωμένη Ανταρκτική.
Μπροστά στην ανακάλυψη των απομειναριών ενός θαλασσίου πλάσματος, το οποίο έζησε στην Γη πριν από 70 εκατομμύρια χρόνια και μοιάζει εκπληκτικά με το θρυλούμενο Τέρας του Λοχ Νες βρέθηκαν οι παλαιοντολόγοι που πραγματοποιούσαν έρευνες στην παγωμένη Ανταρκτική.

Πιο αναλυτικά, οι ερευνητές έφεραν στο φως τα απολιθωμένα απομεινάρια ενός γιγαντιαίου ελασμόσαυρου, ο σκελετός του οποίου υπολογίζεται πως ζύγιζε περισσότερους από 15 τόνους, ενώ το μήκος του πλάσματος είναι το μεγαλύτερο από όσα ομοειδή έχουν ανακαλυφθεί στον πλανήτη μέχρι στιγμής.


Σύμφωνα με τους παλαιοντολόγους, ο συγκεκριμένος ελασμόσαυρος ζούσε αποκλειστικά στο νερό, αφήνοντας πολλές υπόνοιες σχετικά με την κατάσταση που υπήρχε στους ωκεανούς του πλανήτη, πριν από εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια, καθώς πλέον εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο οι ωκεανοί να φιλοξενούσαν πολλά περισσότερα είδη από όσο πιστευόταν μέχρι σήμερα, ειδικά την εποχή που ακολούθησε την εξαφάνιση των δεινοσαύρων.

Πάντως, η αποκάλυψη των επιστημόνων έφερε «αναστάτωση» στους χρήστες των social media κι ειδικότερα μεταξύ όσων αρέσκονται στις θεωρίες συνωμοσίας και στην διασπορά τους στο διαδίκτυο, καθώς ο θρύλος της Νέσι υποστηρίζει πως η πατρίδα της είναι η λίμνη Λοχ Νες στα Highlands της Σκωτίας, παρά το γεγονός ότι κατά καιρούς θεάσεις του «Τέρατος» έχουν αναφερθεί από τον Καναδά μέχρι την Ωκεανία.

Πληροφορίες: ladbible.com

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs