Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Φεστιβάλ νεοναζί «πάτωσε» αφού οι κάτοικοι αγόρασαν όλα τα διαθέσιμα αποθέματα μπύρας (pics)


Με έναν πρωτοφανή όσο και ξεκαρδιστικό τρόπο αποφάσισαν η κάτοικοι της πόλης Όστριτζ στο κρατίδιο της Σαξονίας και μία ανάσα από ...
τα τσεχογερμανικά σύνορα ώστε να δείξουν την δυσαρέσκειά τους σε μία από τις καθιερωμένες πλέον μαζώξεις νεοναζιστικών ομάδων από ολόκληρη τη Γερμανία.




Το «φεστιβάλ» με την ονομασία... SS ("Sword and Shield"" - «Σπαθί κι ασπίδα») παρά το γεγονός ότι δεν κρύβει τις εθνικοσοσιαλιστικές του καταβολές κατάφερε να πάρει τελικά την άδεια για τη διεξαγωγή του από τις τοπικές αρχές, προκαλώντας ωστόσο τις έντονες αντιδράσεις των ντόπιων, οι οποίοι δεν βλέπουν προφανώς με καλό μάτι την ετήσια συγκέντρωση νεοναζί και ακροδεξιών.

Έτσι, αρχικά κατέφυγαν σε τοπικό δικαστήριο, καταφέρνοντας αρχικά να πετύχουν την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ στον χώρο του φεστιβάλ, βάζοντας δύσκολα στους διοργανωτές, καθώς είναι γνωστή η σχέση πάθους μεταξύ των θαμώνων του φεστιβάλ και του αλκοολούχου ποτού, κατάσχοντας παράλληλα σχεδόν 4.400 λίτρα μπύρας που είχαν αγοράσει οι διοργανωτές.

Οι κάτοικοι, όμως, του Όστριτζ δεν έμειναν μόνο σε αυτό, καθώς το σχέδιό τους ήταν από πριν καταρτισμένο και πολύ καλά μελετημένο...

Έτσι, αφού θεώρησαν πως οι περίπου 1000 νεοναζί θα επέδραμαν στα τοπικά σούπερ μάρκετ και της κάβες της ευρύτερης περιοχής για να μπορέσουν να ξεδιψάσουν, αποφάσισαν να επισκεφτούν κάθε επιχείρηση που διέθετε προς πώληση μπύρες και να αγοράσουν ολόκληρο το απόθεμά τους, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο την παταγώδη αποτυχία του νεοναζιστικού φεστιβάλ, οι θαμώνες του οποίου περιορίστηκαν στο νεράκι και στην ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το πως θα καταφέρουν να κατηγορήσουν τους μετανάστες για την παταγώδη αποτυχία τους.


Τέλος, σύμφωνα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, οι κάτοικοι του Όστριτζ δήλωσαν υπερήφανοι για τον πρωτότυπο τρόιπο που επέλεξαν να σαμποτάρουν την μάζωξη των μισσαλόδοξων Γερμανών ακροδεξιών, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είναι σημαντικό να στείλουμε το μήνυμα από το Όστριτζ ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα το ανεχτούν, που λένε ότι” έχουμε διαφορετικές αξίες εδώ, δίνουμε ένα παράδειγμα».
Πληροφορίες: bbc.com

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs