Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε σκύλο στη Μυτιλήνη: Διοικητική Εξέταση για αδιαφορία αστυνομικών (vid)


Διατάχθηκε Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση μετά από καταγγελίες για παραλείψεις αστυνομικών ...
αναφορικά με τον σοβαρό τραυματισμό σκύλου από ασυνείδητο οδηγό στη Μυτιλήνη.





Όλα ξεκίνησαν όταν οδηγός στην οδό Ερμού, στο κέντρο της Μυτιλήνης, παρέσυρε αδέσποτο σκύλο που έπαιζε στο δρόμο. Αντί να σταματήσει συνέχισε για μερικά μέτρα ενώ το σκυλάκι ήταν εγκλωβισμένο στις ρόδες του αυτοκινήτου.

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από μέλη της φιλοζωικής οργάνωσης Μυτιλήνης από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, ο οδηγός φαίνεται ξεκάθαρα να παρασέρνει τον σκύλο και στη συνέχεια να το εγκαταλείπει στη μέση του δρόμου. Στο βίντεο φαίνονται και άλλοι οδηγοί και περαστικοί που αδιαφόρησαν στη θέα του σκύλου που σέρνονταν, αδυνατώντας να κουνήσει τα πίσω άκρα του.

Λόγω της μεγάλης δημοσιότητας που πήρε το θέμα, μία εβδομάδα μετά το συμβάν, διατάχτηκε η Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση, αφού αυτόπτες μάρτυρες που επιχείρησαν να καταγγείλουν το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης επωνύμως, έχοντας συγκρατήσει τα στοιχεία του οδηγού, όπως καταγγέλλεται, δεν κινήθηκε η απαραίτητη διαδικασία.


Σκοπός ήταν να περάσει ο οδηγός αυτόφωρο. Επίσης καταγγέλλεται πως αυτόπτης μάρτυρας δυο φορές προσπάθησε να καταγγείλει επωνύμως το περιστατικό δίνοντας και στοιχεία σχετικά με το δράστη όπως τον αριθμό του αυτοκινήτου, αλλά και στις δυο φορές οι καταγγελίες δεν έγιναν αποδεκτές, «λόγω αυξημένων υποχρεώσεων εκείνη την ώρα του αξιωματικού υπηρεσίας» όπως καταγγέλλεται, ο οποίος ζήτησε από τον καταγγέλλοντα «να ξαναέρθει πέντε έξι ώρες μετά». Τελικά αναφέρεται πως η καταγγελία έγινε χάρη στην επιμονή του αυτόπτη μάρτυρα το περασμένο Σάββατο.

Το Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης διενεργεί Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση και το πρωί της Δευτέρας η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs