Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Επέκταση τράμ στον Πειραιά: Η τηλεματική καθυστερεί την παράδοση του έργου


«Σύννεφα» εμφανίζονται για ακόμα μία φορά πάνω από τα έργα της επέκτασης του Τραμ στο κέντρο του Πειραιά. Όπως καταγγέλλεται...
, το σύστημα της τηλεματικής που αγοράστηκε για την επέκταση είναι μη συμβατό με αυτό που χρησιμοποιείται στο υπόλοιπο δίκτυο του Τραμ.




Αυτή σύμφωνα με πληροφορίες ήταν και η αιτία του black out στη γραμμή του Τραμ τη Δευτέρα 1 Ιουλίου με την κυκλοφορία του μέσου να διακόπτεται για λίγες ώρες.

Όπως αναφέρει το Έθνος, υπάρχει αδυναμία συγχρονισμού των δύο διαφορετικών συστημάτων τηλεματικής (σ.σ. ενδεχομένως να εννοείται το σύστημα τηλεδιοίκησης) αφού «δεν κουμπώνουν» μεταξύ τους με αποτέλεσμα εδώ και καιρό να σημειώνονται κατά τόπους ολιγόλεπτες καθυστερήσεις στα δρομολόγια του τραμ σε διάφορες περιοχές. Αποκορύφωμα, το πολύωρο black out της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στην υπόθεση που επικαλείται η εφημερίδα, στην εταιρία που ανέλαβε την προμήθεια του συστήματος τηλεματικής στην επέκταση προς Πειραιά δε δόθηκαν τα «κλειδιά» του λογισμικού του συστήματος που λειτουργεί στο υφιστάμενο δίκτυο του τραμ με αποτέλεσμα να αναζητείται πλέον τρόπος να «συνεργαστούν» τα δύο συστήματα.

Πλέον, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο ακόμα μεγαλύτερης καθυστέρησης στην παράδοση της επέκτασης αφού η ΣΤΑΣΥ δεν είναι διατεθειμένη να παραλάβει την επέκταση του δικτύου πριν επιλυθεί το πρόβλημα.

Όλα αυτά ενώ οι δοκιμαστική κυκλοφορία του Τραμ στους δρόμους του Πειραιά πλησιάζει να κλείσει ένα εξάμηνο. Από την πλευρά της Αττικό Μετρό δεν έχει δοθεί (δημοσίως τουλάχιστον) καμία εκτίμηση για το χρόνο παράδοσης τις επέκτασης με τις τελευταίες εξαγγελίες, πριν από πολλούς μήνες, να κάνουν λόγο για παράδοση την άνοιξη ή τα μέσα του 2019.

Ο διαγωνισμός για την επέκταση του Τραμ στον Πειραιά προκηρύχθηκε το μακρινό 2009 και ανάδοχος ήταν η τεχνική εταιρεία «ΘΕΜΕΛΗ». Η υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία του έργου έγινε στις 14 Ιανουαρίου 2013. Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, η ολοκλήρωση του έργου θα γινόταν σε 25 μήνες, δηλαδή ως τον Φεβρουάριο του 2015. Μέχρι σήμερα όμως βρισκόμαστε στους 78 μήνες έργων, δηλαδή 3 φορές τον προβλεπόμενο χρόνο!

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs