Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Ποια στιγμή της ημέρας πρέπει να ζυγίζεστε…


Ο τακτικός έλεγχος του βάρους είναι πολύ σημαντικός, ειδικότερα αν προσπαθείτε να χάσετε τα περιττά κιλά. ...
Πόσο συχνό όμως πρέπει να είναι το ζύγισμα; 
Το ζύγισμα θα πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε το πρωί, αφού πάτε στο μπάνιο, χωρίς να φοράτε ρούχα, σύμφωνα με τον γιατρό Charlie Seltzer, ειδικό σε θέματα παχυσαρκίας και άσκησης στη Φιλαδέλφεια.

Με αυτόν τον τρόπο, θα γνωρίζετε το ακριβές βάρος σας. Ο Δρ. Seltzer συνιστά επίσης να ζυγίζεστε κάθε μέρα για λόγους συνέπειας, έχοντας κατά νου ότι το βάρος δεν θα παραμένει σταθερό, ανεξάρτητα από το τι φάγατε ή πόσο γυμναστήκατε την προηγούμενη μέρα. «Το ατομικό σωματικό βάρος σε μία δεδομένη ημέρα είναι απλώς ένας αριθμός. Πρέπει να εξετάσετε τις αυξομειώσεις με την πάροδο του χρόνου, έτσι ώστε το βάρος μιας ημέρας να είναι απλά ένα σημείο δεδομένων».

«Η απώλεια λίπους είναι μια αργή διαδικασία και η δραματική απώλεια βάρους δεν συμβαίνει σε καθημερινή βάση» εξηγεί ο Δρ. Seltzer. «Θέλετε να δείτε το βάρος σας να μειώνεται κατά περίπου ένα κιλό την εβδομάδα, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι κάθε εβδομάδα μπορεί να μην είναι τέλεια και ότι ο στόχος σας μπορεί να είναι διαφορετικός ανάλογα με το αρχικό σας βάρος».

Μπορεί να είναι δελεαστικό να επιλέξετε μία ζυγαριά που σας λέει το ποσοστό σωματικού λίπους και να λάβετε υπόψη τις ευρύτερες αλλαγές που μπορεί να συμβαίνουν στο σώμα σας, αν ακολουθείτε μία προπόνηση με βάρη ή θέλετε να αυξήσετε την μυϊκή μάζα. Παρόλα αυτά, η κλασική ζυγαριά είναι η καλύτερη επιλογή για την πλειονότητα των ανθρώπων που προσπαθούν να χάσουν βάρος και να δουν απώλεια λίπους.

Επιπλέον, εάν κάνετε προσπάθεια να χάσετε βάρος, πιθανότατα θέλετε να μάθετε αν οι διατροφικές σας συνήθειες και η γυμναστική που κάνετε έχουν αποτέλεσμα. Ακόμα και στη σύγχρονη εποχή, η ζυγαριά είναι ο πιο απλός και ακριβής τρόπος για να το διαπιστώσετε.

Τέλος, ορισμένες έρευνες τονίζουν τη σημασία του τακτικού ζυγίσματος για την επίτευξη των στόχων απώλειας βάρους. Μία μελέτη του 2018 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Circulation διαπίστωσε συσχέτιση μεταξύ της μεγαλύτερης απώλειας βάρους μέσα σε μία περίοδο 12 μηνών και του τακτικού ζυγίσματος (αρκετές φορές την εβδομάδα) σε σχέση με το ζύγισμα μόνο μία φορά την εβδομάδα ή λιγότερο.
Πηγή: onmed.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs