Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Καταγγελία - σοκ: Γερμανοί αστυνομικοί ελέγχουν τους επιβάτες σε ελληνικό αεροδρόμιο


Είναι απίστευτο, κι όμως συμβαίνει! Την ασφάλεια των ελληνικών αεροδρομίων φαίνεται ότι έχουν αναλάβει “εργολαβικά” Γερμανοί αστυνομικοί, που ...
πραγματοποιούν ελέγχους στους επιβάτες ασκώντας καθήκοντα επί ελληνικού εδάφους!





Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι μεταξύ των ελληνικών αεροδρομίων που γίνονται έλεγχοι καθ’ υπόδειξη Γερμανών αστυνομικών φαίνεται να είναι και αυτό του Ηρακλείου, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα “Bild”, παραθέτοντας μάλιστα το στοιχείο ότι απαγορεύτηκε η πτήση σε περίπου 6.500 άτομα κατά το έτος 2018 από τα αεροδρόμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ρόδου και Ηρακλείου!

Μάλιστα, αναγνώστης της “Νέας Κρήτης”, τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεσή μας, όμως για ευνόητους λόγους δε δημοσιεύονται, αναφέρει ότι οι έλεγχοι γίνονται με κριτήρια που έχουν να κάνουν ακόμη και με το χρώμα του δέρματος, ενώ, όπως αναφέρει, προσφάτως έτυχε να ταξιδέψει και έπεσε πάνω σε έναν τέτοιον έλεγχο! Τη διαδικασία ελέγχου από Γερμανούς αστυνομικούς ή με τις υποδείξεις των ίδιων σε ελληνικό αεροδρόμιο κατέγραψε με το κινητό τηλέφωνό του και απέστειλε στα γραφεία της “Νέας Κρήτης” μικρά βίντεο ως αποδεικτικά στοιχεία.

Την ίδια στιγμή, ο ίδιος αναγνώστης, αφού έκανε μια μικρή έρευνα στη γερμανική ειδησεογραφία, εντόπισε και αποσπάσματα από την επίσημη κρατική ιστοσελίδα της γερμανικής αστυνομίας για τη δράση της στο εξωτερικό, αλλά και ένα δημοσίευμα της “Bild” από τον Απρίλιο 2019, που πανηγυρίζει για τη δράση Γερμανών αστυνομικών στα ελληνικά αεροδρόμια.


Και επίσημη ενημέρωση

Σχετικά με το θέμα ο καταγγέλλων προς τη “Ν.Κ.” κάνει ακόμη μια παραπομπή στην επίσημη κρατική ανάλυση της δράσης της γερμανικής αστυνομίας στο εξωτερικό. Μάλιστα επισυνάπτει και τον σχετικό σύνδεσμο του διαδικτύου (https://www.bundespolizei.de/Web/DE/03Unsere-Aufgaben/04Internationale-Aufgaben/GUA.html), όπου αναφέρεται: «Δράση των Γερμανών συνοριακών αστυνομικών εξωτερικού Grenzpolizeiliche Unterstützungsbeamte Ausland (GUA).

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία χρησιμοποιεί περίπου 150 Γερμανούς συνοριακούς αστυνομικούς εξωτερικού Grenzpolizeiliche Unterstützungsbeamte Ausland (GUA) κάθε χρόνο. Συμμετέχουν στις δραστηριότητες της ευρωπαϊκής υπηρεσίας προστασίας των συνόρων Frontex στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. και στα εσωτερικά σύνορα, στο πλαίσιο διμερών συμφωνιών με άλλα κράτη της Ε.Ε.

Το καθήκον των αστυνομικών βοηθών Συνόρων στο Εξωτερικό είναι να συνδράμουν τις ξένες Αστυνομίες Συνόρων ως εξής: με πείρα στους τομείς των κανονισμών του Σένγκεν και στον αγώνα κατά της παράνομης μετανάστευσης, καθώς και σε αδικήματα κλοπής εγγράφων και μηχανοκίνητων οχημάτων».


Αυτόπτης σε έλεγχο πτήσης : «Ο ψηλός ξανθός κύριος που έδινε εντολές»

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, έτυχε αυτόπτης μάρτυρας ελέγχου με υπόδειξη Γερμανού αστυνομικού σε ελληνικό έδαφος στην πτήση από Αθήνα για Στουτγάρδη στις 14 Ιουνίου. Ο ίδιος περιγράφει: «Το σκηνικό ακριβώς πάλι το ίδιο: Τον έλεγχο των ταυτοτήτων τον πραγματοποίησε, εκτός από το προσωπικό του αεροδρομίου, και ένας ψηλός ξανθός κύριος με διακριτικά που έγραφαν μόνο “Athensairport”, o οποίος έδινε χωρίς αναστολές εντολές στο προσωπικό και σε έναν ένστολο αστυνομικό της ΕΛ.ΑΣ., που ήταν παρών, για το ποιον επιβάτη θα ελέγξουν εξονυχιστικά.

Δηλαδή ο συγκεκριμένος κύριος έδειχνε μπροστά σε όλους με το δάχτυλο τούς επιβάτες που ήθελε να τους εξετάσουν ιδιαίτερα (με κριτήριο το χρώμα δέρματος). Εννοείται ότι τα άτομα αυτά ήταν όπως πάντα με αραβική καταγωγή ή από την Αφρική.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο κύριος αυτός βάζει στην κυριολεξία στην άκρη έναν επιβάτη αφρικανικής καταγωγής, ο οποίος γεμάτος απορία προσπαθεί να ξαναμπεί στη σειρά με τους άλλους επιβάτες, αλλά ο συγκεκριμένος κύριος τον σταματάει επανειλημμένως και του δείχνει ότι πρέπει να τύχει ιδιαίτερης εξέτασης και τον ξαναβάζει στην άκρη. Ρώτησα τον υπάλληλο του αεροδρομίου, που έκανε τον σχετικό έλεγχο, “τι ακριβώς κάνει ο συγκεκριμένος κύριος;” και η απάντηση ήταν “ελέγχει εάν τα έγγραφα είναι πλαστά”, χωρίς να μου δώσει την ιδιότητά του.

Φανερή απόδειξη για το ότι ήταν ο συγκεκριμένος κύριος Γερμανός αστυνομικός δεν υπάρχει, αλλά το γεγονός α) της φυσιογνωμίας του κυρίου, β) το ότι όταν φτάσαμε στη Στουτγάρδη δεν τύχαμε του συνηθισμένου συνοδευτικού εξευτελιστικού ελέγχου στο αεροδρόμιο από τη γερμανική αστυνομία και γ) ότι πραγματοποιείται ο ίδιος έλεγχος από Γερμανό αστυνομικό, κάτι το οποίο το παραδέχεται ανοικτά το ίδιο προσωπικό του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης, παραπέμπει στο ότι και ο συγκεκριμένος κύριος είναι Γερμανός αστυνομικός. Οι κινήσεις αυτές ταιριάζουν με το κλίμα αυξανόμενης τρομοκρατίας προσφύγων και μεταναστών από τη γερμανική αστυνομία, που επικρατεί τον τελευταίο χρόνο στη Γερμανία. Όσο πάνε γίνονται και πιο συχνοί οι ξαφνικοί έλεγχοι και συλλήψεις προσφύγων και μεταναστών στη μέση του δρόμου, σε συνθήκες αστυνομοκρατίας που αυξάνεται συνεχώς, χωρίς να υπερβάλλω».


Ακολουθεί η αναφορά στην επίσημη κρατική ιστοσελίδα της γερμανικής αστυνομίας για τη δράση της στο εξωτερικό.



Πανηγυρικό δημοσίευμα της “Bild”  - Γερμανικοί έλεγχοι και στο Ηράκλειο

Ο καταγγέλλων προς τη “Νέα Κρήτη” ανέφερε ότι έκανε μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο και διαπίστωσε ότι για το θέμα της δράσης Γερμανών αστυνομικών στα ελληνικά αεροδρόμια είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα “Bild” σχετικό ρεπορτάζ, όμως με πανηγυρικό χαρακτήρα. Το δημοσίευμα είχε γίνει τον Απρίλιο του 2019 και βρίσκεται στον σχετικό σύνδεσμο: https://www.bild.de/politik/inland/politik-inland/bundespolizei-stoppt-6500-flugzeug-fluechtlinge-in-griechenland-61086622.bild.html

Το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει: «Στα ελληνικά αεροδρόμια, η ομοσπονδιακή αστυνομία σταματά 6.500 πρόσφυγες. Στα αεροδρόμια των ελληνικών πόλεων, οι Γερμανοί αξιωματούχοι εμποδίζουν όλο και περισσότερο την παράνομη είσοδο - όπως εδώ στην Αθήνα. Η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία εμπόδισε όλο και περισσότερους πρόσφυγες σε πτήσεις από την Ελλάδα προς τη Γερμανία ή άλλες χώρες της Ε.Ε. τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτό τεκμηριώνεται ως εμπιστευτικό (“VS-NfD”), που ταξινομεί εσωτερικά έγγραφα της αστυνομικής υπηρεσίας, τα οποία διατίθενται αποκλειστικά στην “Bild”. Oι Γερμανοί συνοριακοί αστυνομικοί εξωτερικού Grenzpolizeiliche Unterstützungsbeamte Ausland (GUA), μετά από διμερείς συμφωνίες με την Ελλάδα για “συμβουλευτικές υπηρεσίες” (οι Γερμανοί αστυνομικοί δεν έχουν κανονιστικές αρμοδιότητες και ενισχύουν τους Έλληνες συναδέλφους τους μόνο σε επιτόπια δράση) φρόντισαν στο έτος 2018, στα αεροδρόμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου και Ρόδου, σε 6.500 άτομα “να απαγορευτεί η πτήση”. Πρόκειται για αύξηση 26% ή 1.700 περιπτώσεις σε σύγκριση με το 2017.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της “Bild”, οι λόγοι απαγόρευσης πτήσης είναι βαρυσήμαντοι: “Τα έγγραφα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ως επί το πλείστον ενοχοποιητικά ταξιδιωτικά έγγραφα κρατών της Ε.Ε. ή της ζώνης Σένγκεν”, καταγράφεται στα έγγραφα της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας. Αυτό σημαίνει ότι οι πρόσφυγες χρησιμοποιούν μεταξύ άλλων “κλεμμένα, απολεσθέντα ή παραδοθέντα γερμανικά διαβατήρια ή γερμανικά έγγραφα με χρήση διαβατηρίου για αλλοδαπούς (ταξιδιωτική ταυτότητα αλλοδαπών ή προσφύγων) - συνήθως σε συνδυασμό με την άδεια παραμονής”».

Ακολουθεί το δημοσίευμα της “Bild” από τον Απρίλιο 2019, που πανηγυρίζει για τη δράση Γερμανών αστυνομικών στα ελληνικά αεροδρόμια.


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs