Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Σαντορίνη: Γιατρός πέθανε από έμφραγμα εν ώρα υπηρεσίας - Σοκαρισμένοι οι συνάδελφοί του και η κοινωνία του νησιού


Μοιραία έκβαση είχε η υπηρεσία στο Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης για έναν γιατρό την περασμένη Παρασκευή. Ο 60χρονος ...
ορθοπεδικός Α.Ι. υπέστη έμφραγμα και κατέληξε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.
Η αιφνίδια απώλειά του αποτέλεσε μεγάλο σοκ τόσο για τους συναδέλφους του στο νοσοκομείο όσο και στην κοινωνία του νησιού η οποία τον γνώριζε και πριν από τη ιατρική υπηρεσία του λόγω της κόρης του η οποία ζει στη Σαντορίνη.

Ο 60χρονος γιατρός εργαζόταν με σύμβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης από τον Μάρτιο του 2017. Μάλιστα λίγο πριν προσληφθεί στο νοσοκομείο οι άλλοι γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος είχαν υποβάλει αναφορά στον εισαγγελέα Νάξου επισημαίνοντας τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονταν και οι οποίες σε συνδυασμό με τον μη επαρκή αριθμό γιατρών παρέπεμπαν όπως τόνιζαν σε κατάσταση εργασιακής εξουθένωσης.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία είχε αναδείξει τότε το ζήτημα και έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου τόσο για την υγεία των γιατρών όσο και για τις υπηρεσίες υγείας που ελάμβαναν οι πολίτες, τα τελευταία τρία χρόνια έχουν εμφανίσει σοβαρά προβλήματα υγείας τρεις γιατροί – οι δύο υπέστησαν πνευμονική εμβολή και ο τρίτος έμφραγμα.

Ο Α.Ι. μέχρι και τον περασμένο Ιούνιο κάλυπτε τις ανάγκες του Ορθοπεδικού τμήματος μαζί με έναν ακόμη συνάδελφό του. Τον τρέχοντα μήνα η δύναμη της κλινικής είχε ενισχυθεί και με τρίτο γιατρό, ώστε να υλοποιείται χωρίς πρόβλημα το πρόγραμμα των εφημεριών, δεδομένου ότι τους θερινούς μήνες αυξάνονται κατακόρυφα και οι επισκέψεις στο νοσοκομείο λόγω και των χιλιάδων επισκεπτών που υπάρχουν στο νησί.

Την ίδια στιγμή, και όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο πρόεδρος του νοσοκομείου – και γνωστός από το γραφείο τύπου του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη- κ. Χαράλαμπος Πανοτόπουλος «αντί να φροντίζει να επιλύει τα προβλήματα του νοσοκομείου, περιφέρεται στους διαδρόμους του νοσοκομείου».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs